Värmdö Publicerad 08:20, 02 augusti 2020

• Fotoprojektet ”Min bild” porträtterar hur coronapandemin påverkar Värmdö

Namn: Linda Helin
Bor: Hemmesta
Ålder: 33
Gör: Sjukskriven

Hur har coronapandemin påverkat dig?

”Jag är i riskgrupp och har en sjukdom, ME, som inte syns, det har varit frustrerande bland annat i affären. Jag har försökt undvika att handla men när jag varit tvungen att göra det tycker jag att folk har tagit väldigt lätt på situationen. Det tycker jag att Folkhälsomyndigheten har gjort också, jag önskar de hade gjort mer så att jag som är sjuk hade kunnat känna mig lite trygg.

Jag upplever att den svenska är strategin är väldigt naiv och när vi ser tillbaka tror jag att vi kommer tänka att vi har följt den av god vilja och att det är därför som det är så svårt för många att omvärdera och ifrågasätta, fast man har sett att så många har dött. Och vi får nog räkna med att det kommer nya bakterier och virus framöver.”

Min bild — Coronaporträtt i NVP

Bild och text är hämtade från Värmdös projekt ”Min bild”, där fotografen Elisabeth Ubbe porträtterar Värmdöbor, som får berätta om hur de påverkas av coronapandemin. NVP publicerar ett urval av bilderna. Läs flera människors berättelser, och se alla andra porträtt, på varmdo.se/minbild.

  • Elisabeth Ubbe