FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Majken, Maja

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Söndag
19 maj 2019

Ylva Nelson, förskollärare på Dalstugans förskola, en av fyra vinnare.

De blev Årets pedagoger

Värmdö 14:03 | 19 november 2018

Fyra skolanställda i Värmdö fick i dag en glad överraskning: Beskedet att de utsetts till en av årets pedagoger i kommunen.

De blev årets pedagoger

Förskola: Ylva Nelson, Dalstugans förskola
Årskurs F-3: Margret Erlendsdottir, Brunns skola
Årskurs 4-6: Krister Andersson, Lemshaga Akademi
Årskurs 7-9: Fredrik Pettersson, Lemshaga Akademi

Utmärkelsen Årets pedagog har delats ut varje år i Värmdö sedan 2013, med målet att lyfta fram förskollärare och lärare som förebilder för andra anställda inom skolan.

I förlängningen är kommunens ambition att genom priset uppnå ökad kvalitet i förskolan och skolan.

Vem som helst får först vara med och nominera lärare och förskollärare till priset — i år kom 215 nomineringar in till kommunen. Därefter tar en jury vid och bestämmer vilka som får utmärkelsen, utifrån kriterier som att pedagogen ska vara engagerad och inspirerande. När beslutet fattas vet dock juryn varken namnen på de nominerade eller vilka skolor de jobbar på.

Under måndagsförmiddagen var det så dags. En delegation, utrustad med blomsterkvastar och bestående av representanter från utbildningsnämnden och utbildningssektorn, överraskade de fyra vinnarna på deras arbetsplatser.

I kategorin förskola vann Ylva Nelson på Dalstugans förskola, medan Margret Erlendsdottir på Brunns skola vann i kategorin årskurs F-3.

De två vinnarna i de äldre årskurserna återfinns båda på Lemshaga akademi: Krister Andersson i kategorin årskurs 4-6 och Fredrik Pettersson, i kategorin årskurs 7-9.

Vid en prisceremoni i samband med kommunfullmäktiges möte den 28 november kommer de fyra att få sina utmärkelser och nomineringar, tillsammans med 25 000 kronor vardera, som ska användas till vidareutbildning.

Utbildningsnämndens ordförande Marie Bladholm, M, som även sitter i juryn för priset, säger att alla som nominerats fått fantastiska omdömen.

– Jag blev jätteglad av att läsa alla fina nomineringar. Vi ska vara rädda om dessa guldklimpar och tillsammans med dem bygga vidare på en förskola och skola för alla våra elever, säger hon.