FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Konstantin, C...

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Tisdag
21 maj 2019

Camilla Broo: Därför går
jag vidare till Huddinge

Värmdö 12:03 | 14 februari 2019

Igår offentliggjorde Värmdö kommun att Camilla Broo slutar som kommundirektör i Värmdö efter två år på posten, för att arbeta i samma roll i Huddinge kommun.
– Det är inget konstigt, två år är varken kort eller långt, säger hon.

Camilla Broo har under de två senaste åren varit med och gjort stora förändringar i kommunens organisation, vilket gjort att flera toppchefer fått gå eller slutat – men också att det kommit in nya chefsnamn.

Du har varit två år på posten. Vad ligger bakom ditt beslut?
– Det är inget konstigt, två år är varken kort eller långt. Lika fantastiskt som Värmdö är att verka och bo i, lika fantastiskt kan det vara i andra kommuner. I Huddinge händer det väldigt mycket och jag ser fram mot att vara en del av det, säger hon.

Har det legat någon schism bakom?
– Absolut inte, jag vill verkligen understryka att under de hör två åren jag jobbat så har vi startat ett förändringsarbete där jag haft en total och bred politisk uppslutning bakom mig. Jag har haft ett jättebra samarbete med kommunstyrelsens ordförande (Deshira Flankör, M, reds anm.)

Har du hunnit göra det du pratat om att göra?
– Det tycker jag, vi har haft ett otroligt bra tempo och lyft oss i vår strategiska förmåga och vårt samhällsbyggnadstänk.

Finns det inga risker med att slutar med tanke på den nya organisationen, du har ändå varit med och byggt upp den?
– 
Nej, eftersom det varit politisk enighet bakom förändringarna kommer Värmdö kommun at fortsätta att köra, och kraften i förändringarna sitter i medarbetarnas engagemang. Politikerna och Deshira Flankör kommer att rekrytera en ny som får sätta sin prägel på arbetet framåt.