Värmdö Publicerad 11:35, 23 november 2020

• Men det går bra att motionssimma • Oklart hur man ska hantera årskort

I fredags gick kommunen ut med information på sin hemsida att Gustavsbergsbadet skulle hålla hela stängt under helgen, alltså den 21 och 22 november, med anledning av alltför stor tillströmning av kunder. Detta ökade tryck förklaras bland annat med att Stockholms stad stängt sina simhallar och gym, så att folk istället sökt sig till Gustavsbergsbadet.

I dag öppnade badet åter — men med en skillnad mot tidigare: Äventyrsbadet håller stängt tills vidare. Det framgår av ett inlägg på badets Facebooksida.

I inlägget anges att kunder som redan har års- och rabattkort får fortsätta motionera, i mån av plats. Samtidigt understryks att antalet tillåtna besökare är fortsatt kraftigt minskat.

Det står även att ansvariga på badet kommer att återkomma med mer information om hur man ska hantera års- och rabattkort på lång och kort sikt.

Simskolor och babysim på badet fortsätter som vanligt, liksom simklubbens verksamhet.

– Då myndigheterna ska komma med nya landsomfattande restriktioner den 13 december avvaktar vi med att eventuellt bestämma något om framtiden tills efter det, skriver badets vd Elisabeth Strömberg i ett mejl till NVP.

– Det är en svår tid, där vi hoppas att smittspridningen nu ska upphöra och att alla sjuka ska bli friska, tillägger hon.