FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Bernhard, Bernt

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Tisdag
20 augusti 2019

Ung Värmdöbo åtalas för
att ha rånat 90-åringar

Nacka/Värmdö 07:54 | 03 juni 2019

Den 21-årige Värmdöbon ska ha tagit sig in hos ett par i 90-årsåldern, hotat dem med kniv och rånat dem. Nu åtalas han för rånet — och för ytterligare tio brott.

Det var i början av mars i år som 21-åringen, enligt åtalet, trängde sig in hos ett äldre par i Boo när de låg och sov. Där ska han, under ett enligt åtalet ut-draget förlopp, ha hotat paret med kniv, sagt att han skulle döda dem och rånat dem på bland annat kontanter, mobiltelefoner och smycken till ett värde av totalt cirka
30 000 kronor.

21-åringen ska även ha hotat mannen med våld för att hindra honom att polisanmäla, varför han åtalas för övergrepp i rättssak.
Den unge mannen åtalas på totalt elva punkter. Förutom vapenbrott, häleri och tre fall av ringa narkotikabrott misstänks han för ytterligare två fall av grov stöld och ett rånförsök.

Några dagar efter rånet hos det äldre paret ska 21-åringen, enligt åtalet, ha stulit bland annat verktyg, vin och mediciner från ett sommarhus i Stavsnäs och högtalare och bestick från en annan bostad i Stavs-näs. Även i dessa fall ska han olovligen ha trängt sig in i bostaden. Båda brotten rubriceras som grov stöld. 
Ytterligare drygt en vecka senare misstänks han ha försökt råna en tonåring på dennes moped. Rånförsöket ska ha skett vid Värmdövallen och 21-åringen ska ha hotat tonåringen i syfte att han inte skulle anmäla händelsen.

21-årigen har erkänt narkotikabrotten men har i övrigt förnekat brott.