Värmdö Publicerad 05:00, 25 november 2022

• ”Gör skillnad varje dag”

Pia Ennemuist, Anneli Andersson, Helene Karlsson och Andreas Backvall. Det heter årets pedagoger i Värmdö.
– Våra skickliga förskolelärare och lärare gör skillnad varje dag i vår kommun, säger Amie Kronblad, L, kommunalråd och ordförande i utbildningsnämnden.

I går onsdag uppmärksammades fyra pedagoger för det arbete de utför och överraskades med varsin nominering till ett pris som årets pedagog 2022 i Värmdö.

Årets vinnande pedagoger är Pia Ennemuist, Andreas Backvall, Anneli Andersson och Helene Karlsson. Den 23 november överraskades de å sina arbetsplatser med blommor och gratulationer av representanter från utbildningsnämnden. De tilldelades även 25 000 kronor vardera för vidareutbildning.
– Jag är stolt och glad över de fantastiska pedagoger som är verksamma i vår kommun. Och att få uppmärksamma läraryrket och våra skickliga förskolelärare och lärare som gör skillnad varje dag i vår kommun för våra barn och unga är högtidligt och ärofyllt. En skicklig pedagog öppnar upp dörrar för livet för våra unga, sa Amie Kronblad, bland annat.

Årets pedagog har delats ut årligen sedan 2013. Syftet med priset är att lyfta och uppmärksamma pedagogers arbete och att inspirera till en ökad kvalitet i förskola och skola. I juryn sitter utbildningsnämndens presidium, förutom Amie Kronblad, även vice ordförande Cecilia Lindberg, M, och Andre vice ordförande Julia Ekedahl, S.

Årets pedagoger 2022

• Helene Karlsson, på Ösbydalens förskola, vann i kategorin förskola bland annat ”för att hon i total närvaro med barnen låter dem utforska sina egna idéer och ser varje individs behov både individuellt och i gruppen. Helen, vilken stjärna!”.

• Pia Ennemuist, Ekedalsskolan, vann i kategorin förskoleklass–årskurs 3, ”för att hon är en fantastisk pedagog som fångar elevernas intresse för kunskap, får dem att längta till skolan och gör skolan till en trygg plats att vara på. En förebild för alla barnen!”.

• Andreas Backvall, Lemshaga Akademi, vann i kategorin årskurs 4-6 med motiveringen ”att han har förmågan att göra varje elev nyfiken och trygg. Han hjälper eleverna att förstå sin potential och upptäcka hur den kan samverka med andra barns styrkor och kunskap. Andreas gör skillnad varje dag i sin roll som lärare!”.

• Och Anneli Andersson, Kvarnbergsskolan, fick pris i kategorin årskurs 7-9, för att ”hon är en otroligt pedagogisk motiverande och underbar lärare som fångar upp alla elever, och aldrig ger upp på sina elever oavsett utmaning. En lärare att vara rädd om och väl värd att uppmärksamma!”.

  
Testa NVP Plus - 1 månad för 1 krona

Testa NVP Plus - 1 månad för 1 krona

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x