Skärgården Publicerad 09:59, 24 november 2021

• Veckans NVP-plussare: Nilla Söderqvist

Allt fler Nacka- och Värmdö-bor upptäcker fördelarna med NVP Plus — men vi vill att ännu fler ska göra det. Därför frågar vi några prenumeranter om varför de är pluskunder. 
Den här veckan: Nämdöbon, tillika vice ordförande i SIKO, Nilla Söderqvist.

Varför prenumererar du på NVP Plus?
– Tidningen berör ju närområdet. Och det är bra om prenumerationen, utöver intäkter för annonsering, kan stödja lokalpressen att upprätthålla bra bevakning, särskilt på hur kommunen (Värmdö) sköter sin verksamhet — inte minst hur de politiska partierna håller sina vallöften.
Vilken roll tycker du att NVP spelar i lokalsamhället?
– Det är viktigt med lokal bevakning av kommunens verksamhet samt politiken. Stort beröm till NVP för bevakningen av skolfrågan unde de senaste åren. Jag skulle gärna även se en större regional bevakning för kollektivtrafikfrågor som inte bara innefattar -pendelbåtstrafiken utan i öbornas fall även sjötrafiken — med övergång till busstrafik samt spårbundet (Saltsjöbanan).
Vad skulle du vilja läsa mer om på NVP.se?
– Jag vill att NVP synliggör Värmdös ö-samhällen mer. Värmdö är till ytan en stor skärgårdskommun med alla dess utmaningar — året om. Skärgården lever upp på sommaren med många besökare men det finns en uthållig året-runt-befolkning som lever efter årstiderna och liksom Värmdös fastlandsbefolkning också är kommuninvånare. 

– Ö-skolor, svårigheter med nybyggnation för normalinkomsttagare samt utveckling av -näringslivet (inte bara inom besöksnäringen) gentemot strandskydd, riksintressen med mera. Öarnas befolkning behöver föryngras samt öka i mängd för att på ett hållbart sätt överleva på sikt.

Så blir du pluskund

Nu kan du teckna en prenumeration för en krona om dagen i 90 dagar. Gå in på nvp.se/plus/nu och läs hur du går till väga!


 
Testa NVP Plus - 1 krona om dagen i 3 månader

Testa NVP Plus - 1 krona om dagen i 3 månader

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x