FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Magdalena, Ma...

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Måndag
22 juli 2019

Bild från Bullandö marinas webbkamera lite efter klockan 17 på söndagen. Den högra bryggan har slitit sig och drivit in mot den intilliggande bryggan.

Brygga slet sig - dykinsats
efter saknad person

Skärgården 17:12 | 05 augusti 2018

En av pontonbryggorna i Bullandö marina i Värmdö slet sig strax före klockan halv fyra på söndagseftermiddagen. Dykare söker efter en person i vattnet.

Enligt uppgifter från vittnen ska kraftiga vindar ha passerat marinan och gjort att den yttre av bryggorna i marinan slet sig och drev in mot den intilliggande bryggan.

- Den yttersta bryggan, G-bryggan, som fungerar som vågbrytare, slet sig när ett åskoväder kom in väldigt hastigt. Vår vindmätare var uppe i 25 meter per sekund efter en kort stund, säger Anders Löfvenberg, som har en båtplats på G-bryggan och befann sig i båten vid händelsen.

- Efter en stund såg vi att avståndet mellan oss och båtarna vid intilliggande brygga minskade. Vi insåg att G-bryggan slitit sig och drev in i H-bryggan. Den yttre delen av H-bryggan bröts också av och flöt fritt.

Storstockholms brandförsvar bekräftar att situationen blev turbulent eftersom många personer befann sig i båtar förtöjda vid bryggorna vid händelsen.

Dykare kallades till platsen för att söka efter en person som befarades befinna sig i vattnet.

Polis och kustbevakning och ambulans tog sig också till marinan för att bistå räddningstjänsten.