Brand i industrilokal — gick inte att rädda

FOTO: Susan Själander
Ingarö Uppdaterad 08:25 16 augusti 2019

• Fullt utvecklad brand. • Brinnande moped ska vara orsak.

Under natten har en brand rasat i en stor industrilokal på Återvalls industriområde.
Polis och räddningstjänst tog emot larmet klockan 01.08 på fredagsnatten och har bekämpad branden till på morgonen. Ett vittne uppger till NVP att minst fem patruller från räddningstjänsten varit på plats.

Enligt Per Petterson, ledningsoperatör vid Stockholms brandförsvar, ska branden ha startat genom att en moped börjat brinna i en verkstadslokal. Det utvecklade sig sedan till en fullt utvecklad brand. Byggnaden gick inte att rädda.
– Byggnaden gick dessvärre inte att rädda, och man har därför låtit huset brinna ner på ett kontrollerat sätt, säger Per Petterson.

Vid 08.30-tiden på fredagsmorgonen var branden släckt men insatsen på platsen på gick fortfarande.
– Branden är släckt men vi fortfarande personal på som jobbar med eftersläckningsarbete, säger Per Pettersson.

Det finns inga uppgifter om att någon skadats i samband med branden.
Avspärrningen på Fågelviksvägen, mellan Vallbovägen och Eknäsvägen, ska vara släppt och sträckan ska åter vara farbar. Enligt Trafiken.nu är det dock "begränsad framkomlighet" på sträckan.

Polisen meddelar att branden utreds som brand utan misstanke om brott.

På sin hemsida skriver Värmdö kommun att räddningstjänsten varnar för röken från branden. "Röken från branden rör sig in mot Fågelvik och Brunn. Räddningstjänsten rekommenderar att undvika att andas in röken och att hålla fönster och ventilation stängt", skriver de.