Djurö Publicerad 15:36, 31 oktober 2019

• Fem äldre på Djurö drabbade • Polisen efterlyser tips

Två kvinnor, som falskt uppgivit att de kommer från hemtjänsten, ska de senaste dagarna ha stulit eller lurat av fyra eller fem äldre personer tillhörigheter, på Djurö. Polisen tror det kan finnas ett mörkertal.
– Det är äldre, några är dementa, som ska ha fått besök av två tjejer eller kvinnor. Igår fick vi in en anmälan men då var det fråga om tre till fyra tjejer. Vi har inget signalement att gå på, mer än uppgifter om att det ska vara unga tjejer, säger Magnus Mohlin, kommunpolis.

Polisen har inga uppgifter om hur de gått tillväga mer än att de lyckats lura den äldre att de är från hemtjänsten och tagit sig in i bostaden.
- De har varit hemma hos dem och inne i huset och sen här hemtjänsten kommer så har de äldre sagt att "ni har ju redan varit här".

Exakt när brotten inträffat vet polisen inte, händelserna ska dock ha inträffat från i måndags till igår onsdags. De fem personer som drabbats bor på ett geografiskt spritt område från Barnvik, Stavsnäs, Djurö och Överby.
– Hur de lyckats få nys om adresserna, det är ju långt ut också, ända ut på Överby, är oklart. Det är oklart vad de tagit, det vet de äldre inte själva heller riktigt. Det verkar inte heller som de äldre sett någon bil, säger Magnus Mohlin.

Hemtjänsten är informerad och ska informera sina kunder och deras anhöriga.

Polisen har i nuläget ingen gripen och tar gärna emot tips.