FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Gerda, Gerd

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Lördag
23 mars 2019

Jenny Frejing

Ge ditt hem personlighet – blanda inredningsstilar

Hus & Hem 10:53 | 14 april 2008 Våga blanda inredningsstilar i hemmet. Och förnya hemmet med det som redan finns.
Thina Baum och Viveca Nordlander äger en inredningsbutik i Alphyddan och tipsar om inredningsstilar och hur man med små medel kan förnya hemmet.
Bord i zink, vita slitna skåp, porslin med stötta kanter. Grönlantliga trädgårdsmöbler framför den öppna spisen. Blommor i rostiga krukor. Fattigmanssilver i skåpen. En lantlig inredd lägenhet med växthustouch.
”Two Shabby Chicks” heter butiken som blandar nytt och gammalt. Thina Baum, 41, och Viveca Nordlander, 42, har alltid varit intresserade av inredning och bestämde sig i februari att tillsammans öppna en butik i Nacka.
– Vi tycker om att blanda loppis–grejor med elegans, säger Viveca.

”Allt går att blanda”
Ett hem behöver inte bara bestå av antingen gamla eller nya moderna möbler. Thina och Viveca tycker att man ska blanda det man tycker om för att skapa en personlig stil i hemmet.
– Vi har allt från loppisporslin, saker vi hittat i containrar och möbler från IKEA i våra hem. Allt går att blanda, säger de.
Med lätta medel kan man skapa nya föremål av de prylar man redan har och på så sätt få en ny inredning.
Ett trädgårdsfat med blommor kan även användas som brödfat. Ett blombord inomhus kan användas som grillbord på sommaren.
Thina och Viveca blandar vilt och ser gärna att en pryl får flera användningsområden.
– Man ska inte vara rädd för att blanda stil eller dekorera med saker från skafferiet, det kan bli riktigt snyggt, säger Thina.
– Bara att lägga citroner på ett fat kan göra mycket åt rummet, säger Viveca.

Några inredningstips
Våga ta in mörka färger i hemmet då det ger lite kontrast.
Blanda plåt, glas och porslin i kökshyllorna för att få lite variation.
Blomma i en vas på köksbordet.
Det är viktigt med belysningen i köket. Tända ljus räcker för att ge ett mysigt intryck.
Låt lök, äpplen, citroner eller kakor dekorera ett bord eller en hylla. Ha en kryddväxt på diskbänken, den ger både färg och doft.
Ta in naturen i hemmet. Lägg mossa i ett rostigt trädgårdsfat eller en kastanje-kvist i en vattenkanna. En ostkupa kan med några pinnar eller växter dekorera en byrå.
Ett avlastningsbord är bra att ha och kan användas till mycket. Både att ha blommor på eller att lägga upp mat på om man får gäster.
Terrassen eller balkongen som nu kanske ser lite tråkig ut efter vintern kan med antingen ett olivträd, en klängerväxt, eller en ljuslykta ge en trivsammare känsla. En bra blomma som kan stå ute året om och som tål att man glömmer att vattna den är taklöken.
Bona balkongen med filtar och kuddar.

/link/2af7d237361740d099e2902a5da9ebfe.gif

Hus & Hem För några år sedan låg Lagnö gård risigt till. Men familjen Lodin bestämde sig för att rusta upp istället för att riva det slitna huset. Snart därefter vann gården Värmdös skönhetspris.

 

10:07 | 22 april 2009


Hus & Hem Runt om honom står vildar från Kanada och olika exoter som snart ska lämna sin vinterboplats. Bo-Arne Östborgs trädgård rymmer växter från hela världen.

 

10:01 | 22 april 2009


Hus & Hem Är gräset grönare på andra sidan staketet? Då kanske din granne har köpt plastgräs till sin tomt.

 

09:54 | 22 april 2009


Hus & Hem Odla grönsaker på balkongen? Jo, det går, med hjälp av lite hästgödsel, bubbelplast och fantasi. Nils Tiberg hoppas att fler följer hans exempel.

 

09:51 | 22 april 2009


Hus & Hem Hos Skatteverket har man märkt av ett stort intresse för det ROT-avdrag som infördes i december. Bland hantverkare och som NVP ringt runt till är det olika hur mycket man märkt av nyheten.

 

09:37 | 22 april 2009


Hus & Hem Det är svårt att undvika att ett trägolv som används dagligen blir slitet. NVP visar hur du själv slipar och behandlar ditt golv.

 

09:32 | 22 april 2009


Hus & Hem Lockpriser, bluffbud och hårdhudade, giriga försäljare. Nidbilden av mäklaryrket är inte vacker. För att få en inblick i det verkliga mäklarlivet var NVP med på ett internt veckomöte.

 

09:24 | 22 april 2009


Hus & Hem Att iscensätta sitt hem – att göra en homestaging – inför en bostadsförsäljning blir allt vanligare.

 

15:54 | 13 oktober 2008


Hus & Hem När hösten nalkas struntar många i sin trädgård och låter naturen få ha sin gång. Men det finns en del att göra i trädgården även på hösten. Familjen Landhardt ger NVP:s läsare lite tips.

 

15:45 | 13 oktober 2008


Hus & Hem Villorna blir mer ekologiska, planlösningarna mer flexibla och husen byggs med en stramare ekonomi. Så sammanfattar arkitekten Rahel Belatchew, boende i Boo, trenderna just nu.

 

15:37 | 13 oktober 2008


Hus & Hem Ett av Rahel Belatchews kontors senaste projekt är ett ekologiskt typhus.

 

15:33 | 13 oktober 2008


Hus & Hem Klipp dem mitt itu, häll salt på dem, lägg dem i öl. Tipsen om hur du tar kål på mördarsniglar är många – och odugliga. Saltaröbon Stefan Niklasson har uppfunnit ett medel som gör att de dör på fyra minuter.

 

11:17 | 14 april 2008


Hus & Hem Japansk enkelhet med bambubuskar och Magnolia eller överdådig romantik med rosor och klematis. Det är stilarna som gäller i våra trädgårdar just nu.

 

10:57 | 14 april 2008


Hus & Hem En konservator och två möbelsnickare delar verkstad i Orminge under namnet Dåtid & Nutid. De tar sig an allt från 1700-talsmöbler till nytillverkning av måttbeställda möbler.

 

10:48 | 14 april 2008


Hus & Hem Nackas oppositionsråd Gunnel Nyman Gräff, s, älskar saker som har en historia.
– De här köpte jag fyra stycken för tolv kronor på en loppis i Gränna. Jag tycker att dom är jättesöta, säger hon och häller upp kaffe i små koppar av grönt glas.

 

10:41 | 14 april 2008


Hus & Hem Kommunalrådet Peter Bondesson, fp, handlar sällan en möbel till fullt pris. Det mesta i huset är köpt på Blocket. – Det här vitrinskåpet, till exempel. Jag åkte själv hem till en villa i Bromma och monterade ner det, del för del.

 

10:34 | 14 april 2008


Hus & Hem Tänk dig en middag, en vårkväll, kanske ute på bryggan bredvid en värmekälla. NVP lät en som kan det mesta om Gustavsbergsporslin göra en vårdukning för fyra.

 

10:30 | 14 april 2008


Hus & Hem Användningen av PCB har varit förbjuden i 36 år, men fortfarande läcker byggnader ut det giftiga ämnet i naturen. En ny lag ställer nu krav på  sanering, i Nacka har 94 fastighetsägare uppmanats att göra en inventering.

 

10:29 | 14 april 2008


Hus & Hem Stockholms läns museum fylls av huskunskap på lördag. Företag som arbetar med byggnadsvård finns på plats för att visa vad man gör och muséets antikvarier svarar på frågor och ger råd.

 

10:27 | 14 april 2008


Värmdö Bostadspriserna har ökat över hela Stockholmsområdet och Värmdö utgör knappast något undantag.
Drygt tre miljoner kronor kostade genomsnittsvillan i Värmdö förra året.

 

16:45 | 17 april 2007


Nacka – Man brukar säga att inga träd växer till himlen men så som bostadspriserna har gått upp de senaste åren börjar jag undra om de inte håller på att göra det i alla fall, säger fastighetsmäklaren Jens Larsson på Svensk fastighetsförmedling i Nacka.

 

16:39 | 17 april 2007


Saltsjöbaden Martin och Vone Östergren flyttade nyligen till en nybyggd lägenhet i Saltsjöbaden. De tycker att de har fått mycket för pengarna.

 

16:26 | 17 april 2007


Nacka Strand J som i J-båt.
Det är inspirationskällan för ett designhyllat hotell i Nacka Strand.

 

15:57 | 17 april 2007


Nacka/Värmdö Oavsett om en trädgård är 100 eller 20 år gammal präglas den av sin tid. Yvonne Matstoms och Liisa Wihman har specialiserat sig på trädgårdarnas tidstypiska detaljer.

 

15:44 | 17 april 2007


Lennart Falk/Anticimex

Nacka/Värmdö Några gillar virke, några bits och några skapar allmän oreda. NVP har koll på skadedjuren som vill åt din sommarstuga.

 

15:23 | 17 april 2007


Ingarö I farstun hos Birgitta och Charles Sacilotto i Brunn hänger man av sig ytterkläder och ställer ifrån sig skor som i vilket annat hus som helst.  Men man får själv avgöra om man kommit inomhus ...

 

15:16 | 17 april 2007


Saltarö Saknar din trädgård blommor, buskar eller träd eller känner du att inspirationen och kunskapen tryter? Då kan en frö- och plantbytargrupp vara lösningen.

 

15:04 | 17 april 2007


Gustavsberg Tobbe Larsson och Jessica Lundberg har hittat sitt drömboende i Betsede, 1800-talshuset Sofielund som de renoverar från topp till tå.

 

14:53 | 17 april 2007