Sport Publicerad 15:50, 06 september 2022

• Kom tvåa i OS-klassen 49:er FX i Kanada

KSSS i Saltsjöbaden fortsätter att få fram bra unga kappseglingsbesättningar. I helgen avgjordes OS-klasserna 49:er FX, en tvåmansbåt för endast tjejer, och Nacra 17, en mixedklass i Halifax i Kanada. Vilma Bobeck ursprungligen från Boo SS, tog hem VM-silver ihop med Rebecca Netzler, GKSS, i 49:er FX-klassen.

Det nykomponerade paret, som överraskande tog EM-silver tidigare i år, hade bra läge att ta hem guldet, men misslyckades i starten på finalracet och slutade tvåa efter en nederländsk båt.

– Det har varit en väldigt lång regatta med mycket race. Vi attackerade direkt från start och jag tycker att vi har ett otroligt bra samarbete ombord där vi lyfter varandras styrkor. Vi har seglat bra hela veckan, men vi har också haft det tufft och det har ibland känts lite motigt. Men vi är jättestolta. Sedan snubblade vi lite på målsnöret i sista medaljracet när vi hade chansen på guldet. Men vi är väldigt nöjda med VM-silvret, berättar Vilma för KSSS hemsida.

Vilma Bobeck är 24 år och uppväxt i Saltsjö-Boo och tävlade länge för Boo SS, men tillhör KSSS och gör nu en seriös satsning i damklassen 49:er FX inför Paris-OS om två år.

I Nacra 17-klassen kom KSSS-paret Emil Järudd, som redan varit med i ett OS, ihop med Hanna Jonsson, på sjunde plats i VM.


 
Testa NVP Plus - 60 kr för 60 dagar

Testa NVP Plus - 60 kr för 60 dagar

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x