VM-fiasko för Ohlsson — stämplade fel

Karolin Ohlsson var otröstlig efter målgång. FOTO: SVT
Sport Publicerad 10:45, 29 juni 2022

• Tung dag för Ohlsson • "I dag gick något sönder"

Karolin Ohlsson gick mot en lovande premiär i VM i sprintorientering – fram tills att hon stämplade fel kontroll. Därmed åkte Ohlsson, till vardags i Järla orientering, ut redan i tisdagens kval i den helt nya VM-grenen knockoutsprint.
”I dag gick något sönder. En dröm … min dröm”, skrev Karolin Ohlsson i ett Instagram-inlägg efter loppet.

Karolin Ohlsson hade en tid som mer än väl hade räckt för att ta sig vidare från kvalet. Då hände det som inte får hända i ett världsmästerskap. Ohlsson stämplade fel på den tredje kontrollen, vilket gjorde att det var slutsprunget redan i kvalet för det 30-åriga svenska medaljhoppet.

– Ett ögonblick av ouppmärksamhet, så är den här VM-dagen över knappt innan den började, sa expertkommentatorn Mats Troeng i SVT:s sändning.

I målfållan brast Karolin Ohlsson ut i storgråt och fick tröstas av de svenska ledarna.

”Det gör riktigt ont i mig att tänka på alla timmar av slit och uppoffring. Men samtidigt vet jag att jag gjort allt i min makt för att vara så bra som möjligt den här dagen”, skrev Ohlsson.

Även om Karolin Ohlsson blivit bättre på medel och långdistans är VM i sprintorientering ändå hennes starkaste gren. Hon har kallats för ”spurtdrottningen” på grund av sina mäktiga slutspurter. Knockoutsprint påminner om skidåkningens sprinttävlingar då löparna inleder i ett kval innan tävlingarna avgörs i heatform med sex löpare per heat. Efter tisdagens premiärfiasko i Danmak väntar en ny chans i morgon, torsdag, när den individuella sprinten avslutar sprint-VM.

”Tjurskallig som jag är vägrar jag att min resa ska sluta på detta bittra vis … Det är bara inte rimligt för mig att ge upp. Ohlsson blir ni fanimej inte av med så lätt”, avslutade Karolin Ohlsson sitt inlägg.

För svensk del blev tävlingen ändå en succé. På damsidan var det tre svenskor i finalen. Tove Alexandersson som tog sitt elfte raka guld (!) i VM-sammanhang. Sara Hagström slutade fyra och Lina Strand sexa. På herrsidan tog August Mollén silver och Jonatan Gustafsson brons.


 
Sommarkampanj på NVP Plus - 90:- för 90 dagar

Sommarkampanj på NVP Plus - 90:- för 90 dagar

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x