VIF nära Allsvenskan
— men föll på målsnöret

Sport Uppdaterad 10:10 14 april 2019

Värmdö IF var bara en period från att knipa den så efterlängtade platsen till Allsvenskan. Men i tredje perioden tog Nykvarns IBF kommandot, och med en knapp minut kvar att spela avgjorde hemmalaget.

Värmdö IF:s innebandyherrar vann i onsdags efter förlängning inför ett fullsatt Värmdö sporthall, vilket gjorde att VIF kvitterade till 1-1 i matcher. Hade VIF fått önska hade laget nog sluppit mer dramatik, för efter två perioder i den avgörande matchen om allsvenskt spel i lördags ledde Värmdö IF med 3-1 mot hemmalaget Nykvarns IBF och behövde bara hålla tätt sista perioden.

Men i tredje perioden reducerade Lucas Rigogiannis för hemmalaget i fjärde minuten och i mitten av tredje kvitterade också Nykvarn genom Oscar Janthe. Den sistnämnde spelaren kunde också utnyttja en Värmdöutvisning i slutet av matchen — och med 39 sekunder kvar att spela av matchen stöta in segermålet i power play för hemmalaget, och därmed säkra ett allsvenskt avancemang.

En oerhört snöpligt slut för Värmdö IF, som inte bara föll på målsnöret, utan för tredje året i rad missar Allsvenskt spel efter play off-spel.

  • Gustav Grändeby