Sport Publicerad 10:40, 17 augusti 2021

• Mästarna träningsspelade med nya målvakter – men utan OS-spelaren Elin Hansson

Svenska mästarna Skuru har inlett försäsongen. Och efter att ha besegrat Skövde i försäsongsturneringen Annliz Cup i just Skövde blev det sedan storförluster mot danska ligatvåan Viborg och franska Nantes.

– Man kan konstatera att den danska ligan är bättre än den svenska, i alla fall topplagen, säger Skurus tränare Magnus Oscarsson Söder efter de tre matcherna där Skuru kom till spel utan förra årets målvakter och utan OS-spelaren Elin Hansson, samt Alexandra Bjärrenholt.

– Elin Hansson belastades enormt under OS, hon spelade ju i princip non-stop mot världsspelare varannan dag i OS, så hon får ledigt ett tag. Alexandra Bjärrenholt kommer också att vara med framöver. Annars var det samma Skuru som avslutade förra året, fast med nya målvakter och kantspelare, sa Oscarsson Söder.

Succémålvakten Rebecca Nilsson har flyttat till Tyskland, ersättarna Jenna Peltola och Cathrin Axelsson har slutat. I stället är det danska Josefin Nordstrøm och (svenska) Linnéa Björkman som ska vakta Skurus mål i vinter.

– Det blir annorlunda, säkert. Alla målvakter vill ha ett speciellt försvarsspel, och skott från rätt lägen, så det får vi träna på. Sen har vi nya unga kantspelare som vi måste sela in i laget också. Därför är det bra att vi har svenska cupen nu inför seriestart.

Skuru möter Tumba, Helsingborg och Hallby i sin cupgrupp, med start mot Tumba borta i kväll, tisdag.


 
Testa NVP Plus - 90 dagar för 90 kronor

Testa NVP Plus - 90 dagar för 90 kronor

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x