Värmdös damer vinnare i lokala fotbollen

Madeleine Sehlin, Värmdö IF FOTO: ANDREAS BJÖRKLUND
Sport Publicerad 16:03, 13 oktober 2020

• Från femman till tvåan på fyra år

Värmdö IF:s damlag var bäst. Tillsammans med Saltsjö-Boo IF i femman blev de de enda lokala seriesegrarna  i fotboll i höst.

– Vi har gått upp förr, men aldrig som seriesegrare, det är extra kul, säger tränare Martihn Sjöstedt i Värmdö.

Med tabellraden 7–1–1 vann Värmdö IF dam 3b ganska solklart. Med tre knappa segrar (3–1, 2–1, 3–2) avslutade laget, som gjorde en återstart i femman 2017, storstilat. Speciella målskyttarna Madeleine Sehlin och Melina Garpenbeck gjorde fyra mål var i de avslutande matcherna.

– Vi har en stomme på åtta spelare som varit med hela vägen. Sen är det yngre nya spelare och någon utifrån. Vi har spelare från 15 år till 48 år i truppen, berättar Martihn Sjöstedt.

Av de äldre har 44 -åriga centrala mittfältaren Sandra Lindborg spelat varenda minut.

– Hon är viktig, sen har vi spetskompetens framåt med Madeleine Sehlin och Melina Garpenbeck som gjort de flesta av målen.

Värmdö vann serien och kommer nästa säsong att spela i division 2, med bland andra Älta IF som åkte ur ettan.

Värmdö IF har både damjuniorlag och flera bra flicklag och målet är att vara den bästa dam/flickklubben ”på öarna”. Tränare Sjöstedt, som hoppas bli kvar, säger att laget har utrymme för tre-fyra nya spelare.

– Vi har ett bra gäng, ett bra kollektiv, och vi har bra förutsättningar med bra träningstider och spelare som kommer underifrån. Generellt sett tycker jag att damfotbollen fått ett lyft det senaste året, att det är fulla serier och lag som satsar.

– Det ska bli roligt att mäta  krafterna i division två.

 

Damfotbollsresultat

Dam div 1 Södra Svealand

Boo FF blev nia och hängde kvar, Älta IF tia och åkte ur. Älta vann dock derbyt med 5–3.

Dam div 4b

Järla IF förlorade bara en match, men det räckte inte till serieseger, men möjligen till uppflyttning till trean ändå. Ingarö IF blev trea och Gustavsberg näst sist, med risk för nedflyttning.

Dam div 5b

Saltsjö-Boo IF, en utbrytarförening ur Boo FF har vuxit ur flickfotbollen och utklassade de andra damlagen i femman i höst. Idel segrar och 69–1 i målskillnad. Boo FK blev tvåa, Sickla IF trea och Saltsjöbaden femma.