Värmdö IF och Nacka Wallenstam spelar utan publik

Sport Publicerad 13:38, 13 mars 2020

• Värmdö behöver en poäng för att nå kval igen

Värmdös innebandyherrar har säsongens viktigaste match i morgon, lördag. Men serieavslutningen på hemmaplan mot Täby kommer att spelas utan publik.

– Vi tog beslutet i går kväll, och även kom vi hade kunnat genomföra matchen enligt RF:s direktiv gällande allmänna sammankomster för max 500 personer så valde vi att ta ett moraliskt beslut och stänga hallen helt för publik, förklarar Niklas Mattsson i Värmdö IF, klubben som brukar ha fullsatt på sina hemmamatcher.
Matchen kommer dock att websändas.

Värmdö som ligger trea i tabellen tar emot ettan Täby. Om Värmdö förlorar kan både Tyresö/Trollbäcken och Järfälla gå om, vid segrar.

Fyra lag får spela kval för att gå upp i Allsvenskan. Värmdö har varit med i det kvalet tre år tidigare.

Nacka Wallenstams damlag, det lag i trakten som spelar i högsta seiren, kommer också att spela inför tomma läktare i Ormingehallen i morgon, lördag, när Västerås Rönnby kommer på besök – i näst sista omgången.
"Vi är inte bara en idrottsförening utan även en del av samhället. Därmed ska även vi ta ett ansvar för att alla ledare, spelare, funktionärer och supportrar inte utsätts för onödig smittorisk" skrivcer föreningen om beslutet på sin hemsida.