Värmdö IF vill glömma 2018:
”Nu är det dags för en ny era”

Sport Uppdaterad 07:55 11 april 2019

Värmdö IF är det enda lokala lag på herr- och damsidan som fortfarande spelar i fotbollens högsta serier, som sköts av Svenska fotbollsförbundet. På lördag inleder VIF första division 3-matchen borta mot Ängby.

Värmdö IF gjorde en dålig säsong förra året. Det var först när nye huvudtränaren Mounir Kraft Riahi tog över som laget började plocka poäng och började inse att de kunde rädda nytt kontrakt, men i sista omgången föll VIF på målskillnad och degraderades därmed till division 3.

Nästan helt nytt lag på plan
Inför säsongen 2019 är det i stort sett ett helt nytt lag som Värmdö IF ställer upp med. Nio spelare har tagits upp från klubbens egna U19-lag, nio spelare är från andra föreningar. Endast fem spelare är kvar från förra säsongen.
– Det är otroligt roligt att fotbollen börjar och nu är det dags för en ny era. Vi har höjt kravbilden och de människor som kommit till klubben nu har samma målbild och är här för att göra samma sak.
Vad är er målbild?
– Målet är på sikt att komma tillbaka till division 2. Men vi är ett nytt lag i en ny serie och vi måste ut och prestera för det första. Vi går inte och pratar om att vinna serien nu, först måste vi bevisa oss för oss sjäva.

Till sin hjälp har Mounir Kraft Riahi assisterande tränaren Bashar Asmar vid sidan av linjen. Mounir Kraft Riahi vill flagga för alla spelare, men bjuder ändå på tre namn man kan hålla utkik efter.
– Simon Nyström som är seriens bästa målvakt, mittbacken Modou Saine med sin erfarenhet och Isamel Okur som kommer att vara vår fanbärare på mittfältet.