Utkast och räddningar bakom storseger

Sport Publicerad 10:55, 21 januari 2022

• Åtta mål av Nacka IBK • Viktiga poäng i derbyt mot Täby

Hon släppte in matchens första skott. Men sen tog hon allt.

Nacka IBK:s målvakt Stephanie Dalbjer var matchens lirare när Nacka vann med hela 8–1 i måstematchen, derbyt mot Täby.

– Det var svettigt ikväll, roligaste matchen för säsongen, sa hon efteråt.

Nacka IBK:s problem med målskyttet ser ut att ha lösts. I matchen mot Täby inför cirka 100 Nacka- och Täbysupportar, lossnade det rejält med hela åtta mål framåt, och där tre av spelarna blev tvåmålsskyttar.

Men efter en svängig förstaperiod där Nacka var bäst (2–1) var det främst gästerna som tryckte på och sköt – och Nacka som kontrade under resten av matchen.

Nackas målvakt Stephanie Dalbjer, och uteförsvaret, stoppade alla skott och när det gavs tillfälle så gick det snabbt åt andra hållet. Matchens snyggaste mål låg Dalbjer bakom med en snygg räddning, och ett perfekt utkast till Ida Hultman som gjorde 6–1 i friläge.

– Taktiken är att satsa på kontringar och hårda utkast. Nu funkade det, riktigt roligt, sa Stephanie Dalbjer.

Matchens största bedrift var Ronja Gustavssons 5–1-mål. Hon tappade bollen i offensiva hörnet, gav inte upp utan sprang ikapp sin motståndare, tacklade till sig bollen, vände in i banan och kom helt fri, och dribblade av målvakten. Ett mål helt på egen hand.

– Håller med om att det var rätt bra – klart svårare än mitt första mål. Jag var helt slut efter det där målet, jag orkade knappt jubla, sa Ronja Gustavsson som plötsligt gjort tre mål i serien.

De två senaste säsongerna har Nacka slutat nia i serien, och nu är laget där och nosar igen, nära slutspelsplatsen (åtta), trots att man tidigare haft stora problem med målskyttet. Nu blev det hela åtta mål, varav de två sista i tom kasse (Matilda Wester och Ida Hultman) sedan Täby satsat med sex utespelare med hela elva minuter kvar.

– Jag hade nog inte gjort det, nej. I dag fick vi verkligen utdelning till skillnad mot i många andra matcher, så jag är såklart väldigt nöjd, sa Nackas tränare Kalle Andrén med ett stort leende.

Övriga mål:

• 1–1 Ronja Gustavsson lår in ett inspel från Ida Hultman, från nära håll.

• 2–1 Matilda Wester avslutar snygg kontring med flera passningar.

• 3–1 Cornelia Jansson skjuter från långt håll i hög fart.

• 4–1 Bara sekunder efter trean slår Emilia Kokkonen in sin egen ribbretur på tennis.


 
Testa NVP Plus - 60 kronor för 60 dagar

Testa NVP Plus - 60 kronor för 60 dagar

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x