Sport Publicerad 17:29, 28 april 2021

•  Men inte i fotbollstältet • S:t Erikscupen väntar en vecka till

I dag, onsdag, har Folkhälsomyndigheten beslutat att göra enstaka matcher och tävlingar utomhus möjliga för barn och unga födda 2002 eller senare – men endast utomhus.

– Tältet räknas som inomhus så alla matcher matcher måste i så fall flyttas, säger Ulf Norström i Järla IF, som har Tältet som hemmaplan.

Kultur- och fritidsdirektörn i Nacka, Anders Mebius, meddelar att kommunen ska se till att hitta alternativa lösningar för matchtider i Tältet, men att han poängterar att man hittills följt Folkhälsomyndighetens rekommendationer och kommer att fortsätta att göra det.
– Det kan bli en utmaning, men vi ska styra om och hitta lösningar så att inte för många matcher och barn samlas på samma ställe. Alla måste anpassa sig till den situation som råder, säger Anders Mebius om den nya situationen.

I höstas beslutade Nacka kommun att låta fotbollstältet på Nacka IP stå kvar, året om, av kostnads- och logistiska skäl. Många av främst Järla IF:s ungdomsmatcher under sommarsäsongen har därför spelats inomhus. Något som nu inte tillåts av smittskyddsskäl när matchandet drar igång.

Stockholms fotbollförbund meddelar att S:t Erikscupen startar först i nästa vecka, att det  inte går att starta matcherna till helgen, då 2 400 domare krävs och plantiderna är avbokade. Däremot kan lag spela träningsmatcher på de avbokade plantiderna.


 
NVP Plus — lokala nyheter för bara 12 kr/vecka

NVP Plus — lokala nyheter för bara 12 kr/vecka

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Beställ här
x