Ulrika Olsson stannar i Skuru

FOTO: RYNO QUANTZ
Sport Publicerad 15:58, 26 maj 2020

• Men Mathilda Lundström flyttar till Sävehof

Skuru ser ut att få ett slagkraftigt lag även kommande säsong, trots att landslagsspelare Mathilda Lundström lämnar.

I veckan skrev Ulrika Olsson, seriens bästa målskytt som skadade sig i slutet av säsongen, på för ett nytt år med Skuru.

Samtidigt blev också målvakten Rebecca Nilsson, vänstersexan Elin Hansson och mittsexan Vilma Matthijs Holmberg klara för fortsatt spel.

Ulrika Olsson, som dominerade Skurus anfallsspel och som var på väg att vinna skytteligan överlägset, bröt benet mot slutet av serien i våras. Nu är hon på väg tillbaka.

– Det var en lång process, med mycket osäkerhet involverat. Men jag känner att jag har det i mig att bidra en säsong till på alla sätt och vis, och är taggad att dra i gång igen, säger hon i ett pressmeddelande.

Det går inte att ta bort Ulrika Olssons betydelse för Skuru.
I år gjorde 29-åringen 120 mål, vilket bara Melaine Felber med 123 mål på tre matcher mer spelade klådde. Olsson blev tvåa i assistligan med 84 assist mot Alexandra Bjärrenholts 85 och trots att ho hamnade väldigt högt i utvisningsligan utsågs hon också till hela seriens mest värdefulla spelare, och bästa vänsternia.

Ulrika Olsson har tagit bort gipset och kryckorna är kastade, men någon ordinarie handbollsträning blir det inte förrän efter sommaren.

– På sätt och vis gör min skada att den extra långa försäsongen hjälper mig mer än stjälper. Jag ser fram emot att kunna springa och spela som vanligt, och innan det går har nog en stor del av försäsongen passerat.

På frågan hur det kändes att få individuella priser när man just brutit benet, svarar Ulrika Olsson:

– Jag vet att man borde vara glad för individuella priser, men för mig speciellt under den här perioden, kändes det rätt meningslöst. De är ju inte det som motiverar mig. Jag har väl helt enkelt blivit så gammal att jag tycker om julafton mer för middagen och sällskapet än paketen, säger Ulrika Olsson.

– Av egoistiska skäl var det kanske skönt att ”man inte missade något” när slutspelet ställdes in. Men samtidigt hade jag unnat resten av laget och alla andra spelare att få spela ett slutspel. Det är tråkigt att det blev inställt. Men rimligt.

 

. Mathilda Lundström, OS-aktuell högersexa, kommer att spela för Sävehof nästa säsong efter fyra år i Skuru.

. Rebecca Nilsson, 22, blir däremot kvar mellan stolparna i laget, medan hennes målvaktskonkurrent förra säsongen, Evelina Eriksson lämnar för spel i Norge.

– Jag har fortfarande mycket kvar att hämta. Dessutom har jag kvar Thomas Forsberg som målvaktstränare, vilket är ett enormt plus, säger hon.

. 20-åriga Vilma Matthijs Holmberg, som gjort två säsonger i Skuru, trivs bra och ser fram emot en ny säsong:

– Jag har fortfarande mycket kvar att lära och Skuru ger mig den möjligheten att ständigt utvecklas, säger Vilma Matthijs Holmberg i ett pressmeddelande.

. Elin Hansson, 24 år, kommer att göra sin femte a-lagssäsong i vinter:

– Det känns kort och gott superbra!