Sport Publicerad 10:49, 03 mars 2020

• Kan missa hela slutspelet • Seger mot Skara ändå

Det som inte fick hända, det hände.

Skurus nyckelspelare Ulrika Olsson bröt benet i segermatchen mot Skara i går.

– Jag hoppas såklart att hon kan komma tillbaka till en eventuell SM-final i maj. Men vi kan inte ge upp drömmen om SM-guld för det här, säger Skurutränaren Mats Kardell.

 Knappt fyra minuter hann spelas innan olyckan var framme. I en kontring stoppades Ulrika Olsson och hamnade snett med foten. Det visade sig att skenbenet gick av.

– Jag vet inte hur lång tid det tar att läka. Men om det blir operation brukar det gå fortare. Vi kan hoppas på att hon kommer tillbaka till SM-finalen om vi når dit. Men det tror jag att vi ska klara utan henne, säger Mats Kardell med två omgångar kvar av serien.

Ulrika Olsson leder hela seriens skytteliga i stor stil och har under vintern varit väldigt viktig för Skuru, inte minst då många andra spelare i laget varit skadade.

– Nu får man börja jobba lite, tidigare har det varit lite av ett självspelande piano. Vi måste kunna klara oss utan Ulrika, vi får hitta andra spelvägar. Och fler andra spelare kommer tillbaka från skador nu.

Trots chocken över att Ulrika Olsson bars ut klarade reste av Skuru matchen bra, det blev seger med 28–23 till sist. Många andra spelare tog ansvar, inte minst Ellen Voutilainen som var tillbaka efter sin svåra knäskada. Ellen gjorde sex mål, mest i Skuru.

– Ellen fick spela mer än hon kanske var beredd på, men det gick bra. Vi saknade ju förutom Ulrika Olsson också Daniela De Jong, Mathilda Lundström, Elin Hansson, Hannah Scheuer-Larsson och Cornelia Dahlström i matchen. Men Jennie Linell var tillbaka – det var bra.

Skuru tappade lite direkt efter skadan, men närmare än 5–5 kom aldrig Skara, mycket tack vare ett bra försvarsspel och att Evelina Eriksson gjorde en fin match i målet.

– Jag är stolt över hur spelarna klarade uppgiften. Vi hade många borta och drabbades av en svår skada. Men redde ut det. Vi har kvar drömmen om SM-guld och tror att det ska gå, snart får vi tillbaka flera spelare – och kanske kan Ulrika vara med i SM-finalspelet, som faktiskt inte startar förrän i början på maj, säger Mats Kardell lugnt.

Direkt efter seriespelet är det två veckors landslagsuppehåll –sedan startar kvartsfinalspelet. Fram till en eventuell SM-final är det åtta veckor, och ett benbrott kan ibland läka på den tiden.

Skuru–Skara 28–23 (15–11)

Mål Skuru: Ellen Voutilainen 6, Vilma Matthijs Holmberg 5, Jacqueline Moreno 4, Wilma Schelin 4, Alexandra Bjärrenholt 3, Eva Björk Davidsdotter 3, Carolina Ingesson 2, Ronja Westerlund 1.