Sport Publicerad 09:18, 28 december 2022

• Skuru spelade oavgjort mot Hallby i Jönköping

Skuru IK:s handbollsdamer fortsätter att kämpa på i mitten av tabellen. På tisdagskvällen hade laget ledningen med 29–27 med två minuter kvar mot Hallby – men tappade till 29–29 efter att ha skjutit två ribbskott i slutet.

Spelfördelaren och skyttedrottningen Alexandra Bjärrenholt var borta, likaså danska målvakten Josephine Nordstrøm – och denna kväll saknades landslagsspelaren Clara Bergsten också. Så Skuru mot Hallby blev en jämn och oviss match.

– Clara var sjuk och kommer snart tillbaka, och även om vi har fler kantspelare så är hon ändå landslagsspelare. Men annars är ju saknaden av Alex (Bjärrenholt) stor. Hon är nyckelspelare för oss både framåt och bakåt och hon är den spelare i serien som är viktigast för sitt lag, sa Skurutränaren Magnus Oscarsson Söder.

Men detta till trots borde Skuru ha vunnit, menade han.

Lagen följdes åt till paus (14–14), men i början på andra halvlek gick hemmalaget Hallby ifrån till 19–16 innan Skuru vände på steken. Skuru hade sedan övertaget in mot slutet och ledde med 29–27 med två minuter kvar. Då hade man två ribbträffar medan Hallby gjorde två mål och nådde oavgjort.

– Hallby är ett lag vi ska besegra, men nu är vi i ett läge där vi får kämpa för alla poäng. Och eftersom vi har så tätt spelprogram hinner vi inte ändra så mycket. Vi hoppas att få tilllbaka Josephine Nordstrøm snart, men Alexandra får vi vänta på i minst en månad, skulle jag tippa.

Alexandra Bjärresnholt, som aldrig missar en träning eller en match, och som oftast spelar nonstop, skadade knät för en månad sedan och har varken kunnat spela eller träna handboll eller jobba som hästskötare den senaste tiden.

Amelia Lundbäck fick dra ett stort lass framåt mot Hallby och gjorde nio mål, även kantspelaren Jennifer Johansson var bra framåt med sju mål. I frånvaron av flera spelare fick nu Kaja Stojilkovic och nya spelaren Isabel Van Kerkvoorde stora roller i Skuru.

Skuru och Hallby möts på nytt på fredag, i Nacka bollhall.

Hallby–Skuru 29–29 (14–14)

Mål Skuru: Amelia Lundbäck 9, Jennifer Johansson 7, Kaja Stojilkovic 3, Malin Berndal 3, Elin Åkesson 2, Isabel Van Kerkvoorde 2, Ellen Voutilainen, Rikke Nielsen, Felicia Palm Robertsson.
 
Testa NVP Plus - 60 dagar för 60 kronor

Testa NVP Plus - 60 dagar för 60 kronor

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x