Sport Publicerad 09:36, 20 september 2021

• SM-guld till Gustav Bergman • Petrina Costermans och Karolin Olsson tog varsitt SM-silver

När långdistans-SM i orientering avgjordes i Strömstad tog Gustav Bergman ett nytt SM guld, det tredje av fyra möjliga i år, och det fjärde raka guldet i lång-SM.

Samtidigt sprang Järlas Karolin Ohlsson och Petrina Costermans hem varsitt SM-silver i damklassen respektive damjuniorklassen.

Det är en större nyhet att OK Ravinens Gustav Bergman numera inte vinner en SM-tävling, än att han vinner. Förar året tog han hem SM-guld i alla discipliner individuellt, och i år har han nu vunnit tre av fyra SM-distanser. I helgen vann han lång-SM över 14,7 km i Strömstad, 1.20 före landslagskollegan Eskil Kinneberg, OK Kåre.

– Det gick fint. Jag startade sist efter att ha vunnit kvalet och hade full kontroll på loppet. Me fråga mig inte vilket SM-guld i ordningen det var. Det är över 20 nu, och sprint-SM återstår i år.

Efter en lång intensiv säsong med både EM- och VM-medaljer, samt tre SM-guld hittills, berättar Gustav Bergman att han kommer att stå över världscupen i oktober och mer se fram emot nästa säsong.

– Jag är lite sliten, men ser fram emot nästa säsong. Jag satsar främst på skogsmästerskapet, men möjligen också på sprintmästerskapet.

Bakom Gustav Bergman kom Järlas Jens Rönnols åtta och OK Ravinens Ruslan Glebov tia på lång-SM.

I damklassen visade Järlas Karolin Ohlsson att hon är tillbaka på allvar efter skada då hon sprang in som SM-tvåa efter Sara Hagström. I damjuniorklassen tog Järlas Petrina Costermans ett fint SM-silver bakom suveräna Hanna Lundberg, OK Renen.


 
Testa NVP Plus - 90 dagar för 90 kronor

Testa NVP Plus - 90 dagar för 90 kronor

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x