Mathilda Lundström hade stor show i Lund

Mathilda Lundström, Skuru. FOTO: RYNO QUANTZ (ARKIV)
Sport Publicerad 09:59, 29 januari 2020

• Åtta mål mot Lugi • Tolfte raka segern för Skuru

Skuru IK handbollsdamer vann bortamatchen mot Lugi på tisdagskvällen med 27–21.

Högersidan med Alexandra Bjärrenholt och Mathilda Lundström gjorde åtta mål var, samtidigt som målvakten Evelina Eriksson var bäst på plan – och målskytt.

– Vi gjorde en stark match i 45 minuter. Bra bakåt, bra målvaktsspel och så var högersidan lyckosam, berättar tränaren Mats Kardell efter lagets tolfte raka seger, som innebär delad serieledning.

Daniela De Jong och Cornelia Dahlström är skadade och därför kom andra spelare att få större ansvar, som Wilma Schelin.

– Det är klart att vi vill ha med alla våra spelare, men i det här läget, med sju matcher kvar till slutspel, måste vi klara oss utan några givna spelare, menar Kardell.

Skuru var det bättre laget i första halvlek och ledde med 15–11 i paus, Lugi kom tillbaka och var så nära som ett mål ifrån innan Skuru gjorde rycket som avgjorde.

– Vi hade en svagare period efter paus, men det kändes som om Lugi inte riktigt orkade på slutet, säger Kardell som hyllaxe högersidfsan med Mathilda Lundström och Alexandra Bjärrenholt, som tillsammans gjorde 16 mål.

Men målvakten Evelina Erikssons långskott i öppet mål till 23–19 blev till sist lite spiken i kistan.

Skuru tar emot Kungälv hemma på lördag.

Fakta: Lugi–Skuru 21–27 (11–15)

Mål Skuru: Mathilda Lundström 8, Alexandra Bjärrenholt 8, Ulrika Olsson 4, Wilma Schelin 2, Vilma Matthijs Holmberg 2,Elin Hansson 2, Evelina Eriksson 1.

 

  • Jalmar Carlson