Sport Publicerad 09:44, 20 februari 2023

• Gustavsberg förlorade tät toppmatch i 96:e minuten • Spännande avslutning väntar

Två mål på övertid gjorde att Gustavsbergs bandyherrar tappade match- och seriesegern i går. 3–2 blev till 3–4 mot Djurgården i det dramatiska slutet på Ekvallen.
Nu väntar en nervös slutomgång där tre lag slåss om två kvalplatser till Allsvenskan.

Det blev en riktigt tuff och spännande toppmatch i division 1 norra på Ekvallen på söndagen. Två lag som inte ville släppa till någonting spelade en vårdad, men chansfattig bandy i första halvlek, där Gustavsberg gjorde två mål på tre chanser. 1–0 sköt Kevin Brown på sin egen straffretur, och 2–0 sköt samma spelare på en av få möjligheter att komma till skott i den första halvleken där båda lagen spelade runt bollen i länga och försiktiga uppspel, som ofta inte utmynnande i annat än en och annan hörna.
När Viktor Brännmark utnyttjade att Djurgårdsmålvakten hade solen i ögonen och sköt ett långskott till 3–0 såg det ut som om Gustavsberg skulle avgöra matchen och därmed serien.

Men Djurgården fortsatte att trycka på och matchen blev tätare. Det kom utvisningar, heta situationer och när Djurgården hittade rätt på en hörna till 3–1 började Gustavsbergsdefensiven darra. Efter en ribbträff och en stolpträff från Djurgården kom också 3–2 med en kvart kvar att spela.
Eftersom det var en hel del situationer med skadade spelare och utvisningar, dessutom en time out, blev det hela sju minuters extratid, och efter tre av de minuterna fick Djurgården en straff. Det blev 3–3 på straffreturen efter att Gustavsbergs målvakt Emil Paulin Ström först räddat. Två spelare i Gustavsberg blev utvisade i själva straffsituationen så Djurgården, som låg två poäng efter Gustavsberg inför matchen, insåg drömläget och tryckte på för ett segermål med tre Gustavsbergsspelare utvisade. Och i den sjätte extraminuten kom avgörande 3–4.

Samtidigt vann det tredje laget i toppstriden, Helenelund, sin match och inför sista omgången har Helenelund 24 poäng, Gustavsberg och Djurgården 22. Helenelund tar emot Gustavsberg och Djurgården spelar borta mot GT-76. Två lag går till kvalspel till Allsvenskan och Gustavsberg måste antingen besegra Helenelund, eller se till att ta mist lika många poäng som Djurgården i sista omgången. Gustavsberg har sju mål bättre målskillnad.


 
Testa NVP Plus -1 månad för 1 krona

Testa NVP Plus -1 månad för 1 krona

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x