Storseger mot Lugi

FOTO: HASSE NILSSON
Sport Publicerad 10:41, 09 november 2020

• Tio mål av Ulrika Olsson

Skuru IK är bra – och kan besegra även tippade topplag.

Det går att konstatera efter förkrossande 34–16 (18–8) mot Lugi i lördags, när Skuru tog sjunde raka segern i SHE.

Storskytten Ulrika Olsson var tillbaka i storform och gjorde tio mål och stod för sju målpassningar när Skuru lyckades med nästan allt framåt, och bakåt.

Den stora segermarginalen gjorde att Skuru återtog serieledningen, både H65 Höör och Skuru är obesegrade, men nu har Skuru den bästa målskillnaden.

Skuru ledde redan efter en kvart med klara 9–4 och när försvarsspelet med Alexandra Bjärrenholt längst fram konfunderade Lugi, och när Rebecca Nilsson i målet tog de skott som nådde fram blev det en solklar ledning i paus, och till sist en enkel seger mot Lugi som räknas som en outsider i årets serie.

– Jag är mycket nöjd med lagets spel. Vårt offensiva försvarsspel bäddade för den stora segern, och framåt var vi också bra, sa Skurus tränare Magnus Oscarsson Söder till Skurus hemsida – Magnus som ännu inte har förlorat någon seriematch som Skurutränare.

Samtliga Skurus spelare gjorde mål, ja målvakten Rebecca Nilsson gjorde till och med två – vilket är väldigt ovanligt för en målvakt.

Skuru-Lugi 34–18 (18–8)

Mål: Ulrika Olsson 10 (2), Alexandra Bjärrenholt 5, Vilma Matthijs Holmberg 5, Wilma Schelin 3, Cornelia Dahlström 2, Daniela De Jong 2, Malin Berndal 2, Rebecca Nilsson 2, Ellen Voutilainen 1, Elin Hansson 1, Felicia Palm Robertsson