Stor press på Skuru efter blytunga hemmaförlusten

Sport Uppdaterad 09:09 14 maj 2019

Skuru skulle ta grepp om SM-finalen på hemmaplan, men åkte i stället på en tung förlust mot Sävehof. När de åker ner till Göteborg för returmötet kommer pressen på Nackalaget vara stor.

I egenskap av seriesegrare har Skurus handbollsdamer haft hemmafördel i hela SM-slutspelet, och så även i SM-finalen mot Sävehof där Nackalaget spelade i Eriksdalshallen inför drygt 1 100 åskådare.

Det var upplagt för fest, och under första halvleken var matchen tät och slutade också 12-12 efter att Skuru kvitterat med en sekund kvar. Men i andra halvlek dröjde det tio minuter innan Nackalaget gjorde mål, och då hade bortalaget dragit i väg till 12-19.

Visserligen stod Skuru för en riktig uppryckning och med nio minuter kvar att spela skiljde det bara ett mål mellan lagen (20-21). Efter en dramatisk avslutning vann ändå Sävehof med 22-24.
– Det blev lite väl dramatiskt och gick fort från en sjumålsledning. Det var mycket hjärnspöken, men vi höll oss hyfsat lugna och var värda att vinna, sa Sävehofs Elin Hallagård, till svenskhandboll.se efter slutsignalen.

Skurus Ulrika Olsson blev tillsammans med Partillelagets Emma Ekenman Fernis de mesta målskyttarna med åtta mål vardera. På torsdag spelar lagen igen, då har Sävehof hemmaplan i SM-finalen som spelas i bäst av fem matcher.

  • Gustav Grändeby