Stefan Alvén ny ordförande i Boo FF

Stefan Alvén. FOTO: BOO FF
Sport Publicerad 15:04, 31 mars 2021

• ”När man är stor ska man vara ödmjuk och snäll”

Tidigare var en gammal AIK:are — politikern Thomas Bodström — vid rodret. Nu tar gamla Djurgårdaren och MFF:aren Stefan Alvén över som ordförande i Nackas största idrottsförening, Boo FF.

Trots att han har spelat massor av allsvenska matcher för Malmö FF, Djurgården och IFK Norrköping är Stefan Alvén, 52, ännu mer känd som idrottsledare.
Han är advokat med inriktning på idrottsjuridik, har suttit i Djurgårdens styrelse och är sportchef inom EFD (Elitfotboll dam). Nu blir han ordförande för Boo FF.

”Stolthet och ödmjukhet”
– Jag tar mig an uppdraget med stolthet och stor ödmjukhet. Boo FF är en av de största föreningarna i landet och då ska man vara ödmjuk och snäll, säger Stefan Alvén.
Kan man förvänta sig förändringar och satsningar med dig som ordförande?
– Boo FF ska fortsätta vara en förening öppen för alla, med välutbildade och justa spelare och ledare. Vi följer Riksidrottsförbundets och fotbollförbundets idé att så många som möjligt så länge som möjligt ska kunna idrotta så bra som möjligt. Folkhälsoperspektivet ska överskugga allt, säger han och lägger snabbt till:
– Men vi ska också ge möjligheter att kunna fostra landslagsspelare.

Med tanke på din bakgrund, ska Boo FF satsa ännu mer på damerna?
– Jag utgår från att alla lag vill vinna så många matcher som möjligt. Men vår ambition att ha välutbildade tränare är nyckeln och en viktig motivationsfaktor för spelare som vill bli bättre. Att det går att spela på hög nivå på flick- och damsidan i Boo FF är bra — men vi ska ha bredden också. 

Hur kom du in i Boo FF?
– Mina döttrar spelar och har spelat i Boo FF, och jag har varit tränare i föreningen i flera år. Jag tycker att det är en bra förening. 
Det planeras för två nya konstgräsplaner i Ramsmora. Är det bra, med tanke på konflikten om miljön?
– Det är bra för Nacka kommun och fotbollen. Fler planer bidrar till folkhälsan och i ett längre perspektiv tjänar vi på det samhällsekonomiskt. Det finns många naturreservat i Nacka vilket är bra, för friluftsliv är också viktigt. Jag tycker att Nacka kommun verkar jobba bra med hitta nya fotbollsplaner. 

 
NVP Plus — lokala nyheter för bara 12 kr/vecka

NVP Plus — lokala nyheter för bara 12 kr/vecka

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Beställ här
x