FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Magdalena, Ma...

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Måndag
22 juli 2019

Sporthelgen i korthet
– VIF bröt negativ trend

Sport 10:17 | 18 februari 2019

Skurus handbollsherrar och Värmdö IF:s herrlag i innebandy tog varsin viktig seger i helgen, och stärkte lagen i deras jakt på en allsvensk plats i respektive serie. Här är sporthelgen i korthet.

Handboll
Skurus handbollsdamer åkte i fredags ner till seriejumbon Kristianstad och gjorde vad som förväntades av dem och vann matchen. Segersiffrorna blev 26-22 till Nackalaget och flest mål i Skuru gjorde Alexandra Bjärrenholt som stod för fem mål.

Handbollsherrarna i Skuru IK tog en viktig seger i jakten på en allsvensk plats när de besegerade HK Tyrold hemma med samma siffror som Skurudamerna, nämligen 26-22. Skuru skuggar topptrion, bara målskillnad skiljer dem från en positiv kvalplats. Boden BK leder serien med 25 poäng, två före Skuru. 

Bandy
Gustavsbergs bandy spelade i helgen näst sista matchen på tävlingssäsongen ochvann borta mot SIF Norrtelje med 8-5. ”Gurras” William Palmblad gjorde tre mål.

Innebandy
Värmdö IF:s innebandyherrar har inte tagit en enda vinst inom ordinarie tid på sex raka matcher vilket gjort att de tappat mark i toppstriden. Men den negativa trenden är nu bruten. VIF:s seger mot Älvsjö AIK IBF i lördags med 8-5 gjorde att laget tog sig upp på positiv kvalplats igen och gav laget lite arbetsro. Nästa match på onsdag mot seriekonkurrenten Tyresö Trollbäcken blir återigen viktig för att behålla kvalplatsen. I grundserien är det fem omgångar kvar att spela.

Nacka IBS innebandydamer gjorde något så ovanligt som att tappa poäng genom att spela oavgjort under ordinarie tid mot Bele Barkaby. Däremot vann Skuru med 6-5 efter förlängning. Laget är ännu obesegrat efter 18 matcher och har fyra omgångar kvar att spela innan det är dags för kval till högstserien.

Futsal
Nacka juniors börjar förlora mark i toppen i Svenska futsalligan, som är den högsta serien. I helgen hade de behövt vinna både mot svenska mästarna Uddevalla och jumbon Halmstad. Det slutade med storförlust borta mot Uddevalla (2-7) och sedan en knapp vinst hemma med 5-4 mot Halmstad. Nu har Nacka juniors fyra lag framför sig och sju poäng upp till serieettan Örebro FC med sex matcher kvar av säsongen.

Hockey
Alltvåan östra är inne i sitt slutskede med tre omgångar kvar att spela efter helgens omgång. Värmdö HC förlorade hemma mot Åker Strängnäs med 4-7 och Nacka HK mot Eskilstuna Linden borta med 6-2. För NHK handlar det om att knipa en av direktplatserna för play off-spel till Hockeyettan.