FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Henrietta, He...

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Torsdag
22 augusti 2019

"Figge Olsson", tränare i Nacka IBK, och hans lag går som tåget i Allsvenskan.

Sporthelgen i korthet
— ny seger för Nacka IBK

Sport 10:00 | 14 januari 2019

Nacka IBK:s damer tog en ny seger hemma mot Åkerberga IBF med 5-2 i Ormingehallen i helgen.

Innebandy. Matchen avgjordes i praktiken i första perioden som Nacka Wallenstam vann med 3-0. Det obesegrade Nackalaget fortsätter att övertyga i Allsvenskan Östra och leder serien med tre poäng framför jagande IBF Falun. Fortsätter Nackalaget att plocka poäng i de kommande matcherna har de snart säkrat en kvalplats till högstaserien SSL.

För Värmdö IF:s innebandyherrar har det gått tyngre de senaste omgångarna. Efter en strålande inledning av serien har laget förlorat fyra matcher i följd, där uddamålsförlusten borta mot Farsta IBK blev den senaste i raden. Men tack vare att Värmdö IF plockade så många poäng före årsskiftet, så ligger man fortfarande på en positiv kvalplats. 

Handboll
Skuru vann bekvämt borta mot VästeråsIrsta med 31-21 under söndagen. Nackalaget har fortfarande bara en förlust på kontot, uddamålsförlusten mot serieledande Höör i premiäromgången. Sedan har Skuru imponerande tolv segrar i följd. Men för att vara tabelletta räcker det inte då skånska Höör tagit idel tvåpoängare. I matchen mot VästeråsIrsta blev Skurus Hanna Åhlén mesta målskytt med sju mål.

Skurus handbollsherrar i division 1 spelade oavgjort borta mot HK Eskil (28-28) i                      fredags. Det sedan Skurus Fred Midbeck kvitterat med bara sju sekunder kvar av matchen. Annars har det gått lite småtrögt för Skuruherrarna, som satsar på att nå Allsvenskan, de senaste omgångarna. Det oavgjorda resultatet innebär att laget tagit en poäng på de tre senaste matcherna.

Bandy
Efter segern mot Djurgården i nyårsbandyn såg allt ljust ut för Gustavsbergs bandy. Men efter nyår har laget spelat tre matcher och förlorat samtliga. Senast i går söndag borta mot Köping IS med 6-3. Förlusterna gör att ”Gurra” mer och mer lutar åt att bli ett mittenlag i division 1.

Futsal 
Nacka Juniors öste in mål mot göteborgslaget Torslanda i helgen och vann med 11-2 i Nacka bollhall. Nackalaget som har bäst målskillnad i serien ligger endast två poäng bakom serieledarna och svenska mästarna IFK Uddevalla. På lördag åker de söderut för en tuff bortamatch mot Borås AIK.

Ishockey
Värmdö HC stod för en riktig skräll när de vann hemma mot Eskilstuna Linden med 3-2 efter förlängning. Trots poängen ligger Värmdölaget sist i tabellen då man inte vunnit en match under full tid på nio omgångar. Ska laget ha en chans att konkurrera om en positiv kvalplats krävs det många trepoängare framöver.

Serietvåan Nacka HK fortsätter att vinna och bortamatchen mot Viggbyholm blev oväntat enkel (8-2). Nacka HK:s fina resultat i Alltvåan gör att de har ett väldigt bra utgångsläge för att få möjlighet att kvala till Hockeyettan.