FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Henrietta, He...

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Torsdag
22 augusti 2019

Sporthelgen i korthet —
Macias tog brons i Japan

Sport 10:36 | 26 november 2018

EM-brons i judo, en obruten segersvit på nio matcher och ett Gustavsbergs bandy som efter en ny förlust får glädja sig åt att hemmaisen är lagd. Här är sporthelgen i korthet.

Handboll
Skurus herrar vann med 30-27 borta mot HK Cliff i Skärholmshallen i söndags. Det var andra segern för veckan efter 31-30 mot Täby HBK i torsdags. Nu har Skuru avancerat upp till tredjeplats i tabellen.

Innebandy
Värmdö IF:s innebandyherrar åkte på sin första förlust under säsongen när de lite överraskande förlorade på hemmaplan mot Ledberg med 4-7. Trots det leder man division 1 med fyra poäng med nio matcher spelade. 

Nacka Wallenstams damlag behåller dock sin fina svit på nio raka segrar i Allsvenskan. I lördags vann de mot Älvsjö med 5-2 i Ormingehallen inför 186 åskådare. Innebandydamerna leder Allsvenskan med sju poäng.

Futsal
Nacka juniors spelade oavgjort (3-3) mot KFUM Linköping i Nacka bollhall på söndagskvällen. Juniors som har gjort en bra säsongsinledning har på de senaste matcherna tappat poäng, men den tidigare sviten på fem raka segrar gör att laget ligger på tredje plats i Svenska futsalligan bakom IFK Uddevalla och Örebro FC.

Bandy
Även om det blev ny förlust i andra omgången av division 1-bandyn borta mot Helenelund med uddamålet (4-3), så kan Gustavsbergs bandy glädjas åt att det nu finns is på Ekvallen igen. Men först ska laget spela mot Eskilstuna på bortais, innan det är dags för hemmapremiär mot SIF Norrtelje den 5 december.   

Judo
Tommy Macias, Saltsjö judoklubb tog hem en bronsmedalj på Osaka Grand Slam i Japan. En tävling som räknas som en av IJF-tourens svåraste, då värdlandet Japan får ha med fyra deltagare i varje viktklass. Men det är inte enda framgången för Tommy Macias i år, då han vunnit två Grand Prix-tävlingar och tagit brons i både EM och Grand Slam.