Sporthelgen i korthet —
kvalglädje i innebandyn

Sport Uppdaterad 10:00 25 mars 2019

Tre lag inledde sin kvalrundor mot de högsta divisionerna i helgen. Två gjorde det med lyckat utfall. Ett av dessa var Värmdö IF:s innebandyherrar som vann med 4-2 inför ett fullsatt Värmdö sporthall.

Nästan 500 åskådare hade tagit sig till sporthallen för att se VIF inleda kvalspelet mot Ledberg. Det var nog också få som ångrade sig, för redan i första perioden tog VIF kommandot genom att vinna den med 3-0.

I andra perioden reducerade Ledberg, men i början av tredje svarade VIF när Kim Johansson gjorde 4-1 för hemmalaget. Ledberg lyckades få in ett tröstmål, men VIF höll undan och matchen slutade 4-2. Nästa match spelas på bortaplan på torsdag, vinst där och Värmdö IF är vidare till avgörande play off-spel till Allsvenskan.

Lika roligt hade Nacka Wallenstam IBK:s damer som förlängde sin förlustfria svit under säsongen och vann första kvalrundan på hemmaplan mot Sundsvall IBF med hela 10-2. Erica Klevbo gjorde tre mål för Nackalaget och en annan poängmässigt viktig spelare var Åsa Tjusberg som stod för två mål och tre assist. Nacka Wallenstam går även de vidare till avgörande play off-spel om de vinner nästa match borta i Sundsvall. I sista kvalomgången, i kampen om en plats i SSL, kommer vinnaren av IKSU och IBS Falun att vänta. 

I Nacka bollhall slutade första kvalomgången till Allsvenskan mellan Skuru IK:s herrar och Vinslövs HK i moll. Bortalaget ledde i stort sett hela matchen, men när sex minuter återstod hade Skuru hämtat upp ledningen. Där stod matchen och vägde. Men Vinslövs HK släppte inte över ledningen till Skuru och vann med 31-29. Ska Skuru ta sig vidare till kvalrunda två måste de vinna de återstående två bortamatcherna, som spelas på onsdag och på lördag.

  • Gustav Grändeby