FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Magdalena, Ma...

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Måndag
22 juli 2019

Sporthelgen i korthet —
kvalfyllda matcher väntar

Sport 09:45 | 25 februari 2019

Nacka HK:s tunga förlust i fredags kväll gör att allt ställs på sin spets i morgondagens hockeyderby mot Värmdö HC. Nacka IBKs: damer och Värmdö IF:s herrar kan börja förbereda sig för kval uppåt i seriesystemet efter helgens segrar.

Skuru vann hemma mot Kungälvs HK med 37-26 inför 212 åskådare i Nacka bollhall. Alexandra Bjärrenholt och Mathilda Lundström var i riktig målform med åtta respektive nio mål. Tre matcher återstår av seriespelet.

Skurus handbollsherrar tog klivet upp på kvalplats i division 1 norra när de vann hemma mot Mantorp med 34-31 i söndags. Men det är jämnt i toppen och flera lag är med i kampen om de åtråvärda platserna till Allsvenskan. Tre matcher återstår att spela i serien. Bör noteras är att Skuru är det lag som har minst förluster i serien. 

Värmdö IF:s innebandyherrar vann mot Hammarby med 8-3 på hemmaplan i helgen och tog därmed ett starkt grepp om kvalplatserna till Allsvenskan. Nästa match för VIF är på lördag när de åker söderut för att möta Jönköping IBK.

Nacka Wallenstams innebandydamer vann tvåsiffrigt mot Strömsbro med 10-1 och håller jagande IBF Falun fem poäng bakom. Två matcher återstår av seriespelet för Nacka Wallenstam innan det är dags för att kvala om platserna i högstaserien.

Det blev en tung bortaförlust för Nacka HK mot serieettan i Alltvåan östra Wings HC Arlanda med 5-3. Den innebar att Nacka HK tappade direktkvalplatsen till play off-spel till Hockeyettan. Nu får Nacka HK förlita sig på att Viggbyholms IK tappar poäng mot tabelljumbon Göta Tranebergs IK i den sista omgången som spelas i morgon tisdag. Nacka HK måste i sin tur vinna mot lokalrivalen Värmdö HC i Nacka ishall.