Sport Publicerad 10:06, 17 mars 2020

• Inget SM-guld för Skuru i år heller • Oklart för Nacka HK i Allsvenskan

Först var beskedet att flytta fram slutspelet.

Men till sist bestämde sig handbollsförbundet att ställa in hela SM-slutspelet.

Så Skuru IK har spelat färdigt för säsongen.

– Det var bra att det kom ett besked. Nu vet vi vad som gäller. Det går ju inte att fortsätta, men det är tråkigt, sammanfattar Skuru handbolls ordförande Barbro Carlsson.

En fin säsong med elva raka segrar bland annat, såg ut att ge möjlighet till ett SM-guld för Skuru IK, men först kom en rad skador på nyckelspelare, sedan benbrottet på storstjärnan Ulrika Olsson.

Sen kom första förlusten sedan seriestarten, uppskjutet slutspel – och nu helt inställt slutspel.

– Riktigt tråkigt slut på säsongen. Vi hade sett fram emot slutspelet, vi har ju till och med sparat spelare i de senaste matcherna för att de skulle vara i form till slutspelet. Så jag har har gjort min sista match som coach i Skuru, säger Skurus avgående tränare Mats Kardell.

I andra sporter har seriesegrarna fått SM-guld, men i handboll är det inte bestämt ännu.

– Jag vet att elitkommittén ska träffa spelarna i veckan för att diskutera om, eller hur, vi ska träna framöver. På ungdomssidan har vi bestämt att träna så länge som skolorna håller öppet, säger Barbro Carlsson.

Skurus ”farmarlag”, Nacka HK i Allsvenskan, vann sista seriematchen borta mot Helsingborg i helgen och klamrade sig över nedflyttningsstrecket. Och eftersom det inte kommer att spelas något kvalspel lär Nacka få spela i Allsvenskan, näst högsta serien, även nästa år.

– Men det är inte bestämt. Vi får se hur vi gör, det beror på vilka lag som är med i serien, vilken trupp vi har och vilka resor det blir. Med facit i hand (med skador i hela Skuru/ Nackas trupp) borde vi kanske inte ha spelat i Allsvenskan i år, säger Barbro Carlsson.