Skurus stjärna slutar — mitt under slutspelet

Ulrika Olsson FOTO: RYNO QUANTZ
Sport Publicerad 08:43, 19 mars 2021

• Konflikt mellan Ulrika Olsson och klubben • "Extremt ofräscht 2021"

Mitt under SM-slutspelet har en konflikt utbrutit mellan Skurus storstjärna Ulrika Olsson och klubbens elitkommitté. Det innebär att Ulrika Olsson slutar tvärt, mitt under SM-slutspelet.

En märkbart berörd Ulrika Olsson berättade för TV4-nyheterna om hur en diskussion om eventuellt fortsatt spel i Skuru IK nu slutar med att det inte blir något mer spel i klubben alls för henne. Ett samtal där hon vittnar om hur klubben argumenterat kring ålder och familjebildning ställde Olsson inför ett väldigt personligt ultimatum.

– Det som i grund och botten ligger bakom är väl en icke-förlängning sett till nästa säsong. Och det har ju klubben all sportslig rätt att ta sådana beslut, säger hon till TV4-nyheterna.

Enligt Olsson framfördes skäl som att hon är för gammal och att spelare i hennes ålder brukar börja tänka på familjebildning.

Hon ville markera att en klubb i SHE inte kan ta beslut om sina trupper baserat på ålder på spelarna och spekulationer om att andra spelare i samma ålder brukar fundera på att bilda familj då. Och att klubben sedan inte ville ha en dialog med henne om det kändes ”extremt ofräscht 2021”.

– Det känns också extremt konstigt att vara i en förening som inte hjälper till att utveckla damhandbollen och ser till att spelarna kan hålla på längre, sa Ulrika Olsson till TV4.

Skurus handbollsordförande Jonas Johansson:

– Låt mig vara tydlig. Det finns inte ett beslut fattat i damelitkommittén, i styrelsen, i något annat sammanhang eller av någon enskild med uppdrag för klubben, som är i närheten av att bygga på de grunder som Ulrika Olsson hävdar skulle vara skäl för att inte förlänga hennes kontrakt. Det är hennes analys och slutsats och bygger på hur hon upplevt spelarsamtalen.

Skuru IK, anförda av poängligavinnaren Ulrika Olsson, vann serien och vann också den första (i bäst av fem) SM-kvartsfinaler mot Heid i förra veckan. Kommande vecka fortsätter SM-slutspelet, men utan Ulrika Olsson, och knappast med Skuru som favoriter till SM-segern.


 
NVP Plus — lokala nyheter för bara 12 kr/vecka

NVP Plus — lokala nyheter för bara 12 kr/vecka

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Beställ här
x