Sport Publicerad 10:55, 09 februari 2023

• Josephine Nordstrøm flyttar vidare efter två säsonger

Skurus danska målvakt Josephine Nordstrøm förlänger inte sitt kontrakt – utan kommer att spela i Europa nästa säsong. 24-åriga Josephine Nordstrøm kom till Skuru från Skövde inför förra säsongen och var med om att vinna svenska cupen med laget, samt förlora SM-finalserien mot Sävehof.

– Det är alltid svårt att lämna ett ställe där man trivs jättebra och utvecklas, men nu är det dags för ett nytt äventyr efter tre säsonger i Sverige. Jag har lärt mig så himla mycket och är verkligen tacksam över min tid i Skuru. Tur för mig att det är mycket kvar av säsongen, för et kommer inte bli lätt att säga farväl till Skuru, spelarna, ledarna och alla människor runt omkring klubben, säger Josephine – som rankas som en av seriens bästa målvakter.

Tidigare i veckan aviserade Amelia Lundbäck, ny för året i Skuru, att hon ska lämna klubben efter säsongen. Förra sommaren lämnade också tre tongivande spelare klubben, Elin Hansson, Daniela de Jong och Vilma Matthijs-Holmberg för proffs-spel.

Efter SM-guldet 2021 lämnade målvakten Rebecca Nilsson Skuru. I a-truppen finns nu två unga målvakter, Moa Björck och Ellen Dahlström.

Testa NVP Plus -1 månad för 1 krona

Testa NVP Plus -1 månad för 1 krona

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x