Sport Publicerad 11:37, 25 februari 2021

Det kommer att snackas danska i de bakre regionerna i Skuru nästa säsong.

För när Rebecca Nilsson flyttar till Tyskland har Skuru värvat danska målvakten Josephine Nordstrøm.

– Jag är så glad, och har velat skrika till hela världen, säger Josephine Nordstrøm till Skurus hemsida.

23-åriga Josephine Nordstrøm kommer från Köge utanför Köpenhamn, har meriter från danska juniorlandslaget och har spelat handboll i Sverige för Skövde den här säsongen.

”Det är en målvakt med spännande teknik och spelförståelse. Hon har goda möjligheter att förverkliga sin potential hela vägen i vår träningsmiljö” kommenterar Skurus målvaktstränare Thomas ”Foppa” Forsberg.

Josephine Nordstrøm har spelat för flera klubbar i högsta serien i Danmark och värvades till Skövde i höstas. Men hon kände till Skuru redan innan hon fick spela matcher mot laget i år. Hon har bland annat spelat med Carin Strömberg i Viborg.

– Det finns så mycket potential i Skuru, och jag har hört så mycket gott om klubben. De lyckas verkligen utnyttja varandras kompetenser och styrkor, så jag ser fram emot att få vara en del och bidra, kommenterar Josephine.

Hon ser sig själv som en bra närspelsmålvakt, bland annat på grund av att hon är relativt lång. Hon tycker att hon är bra på att kommunicera med uteförsvaret.

– En målvakt kan ha en lång karriär, så jag är inte stressad ännu. Jag vill bli bättre varje dag och bli så bra som möjligt. Vart det sedan bär mig vet jag inte, men man kan bara hoppas på något bra, förhoppningsvis nära toppen. Det är en dröm att få spela Champions League, säger 23-åringen som pluggar financial management på distans och som hopps kunna arbeta som fastighetsmäklare framöver.

Sista veckan i februari är ”silly season” i handbolls-Sverige, där spelare och klubbar värvar och flyttar. Men Skuru IK ser ut att behålla många viktiga spelare kommande år. I helgen skrev lagkaptenen Daniela De Jong på för två nya år, sedan kom beskeden att landslagsmeriterade vänstersexan Elin Hansson och mittsexan Vilma Matthijs Holmberg fortsätter i klubben minst ett år till.

Också Wilma Schelin, Gustavsbergstjejen som blivit ett starkt komplement som niometersspelare under säsongen, skrev också på nytt kontrakt i förra veckan.

 
NVP Plus — lokala nyheter för bara 12 kr/vecka

NVP Plus — lokala nyheter för bara 12 kr/vecka

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Beställ här
x