Sport Publicerad 11:30, 23 januari 2023

• Skurutränaren: ”Rätt skönt att se”

Med seriens viktigaste spelare Alexandra Bjärrenholt, samt ordinarie målvakt Josephine Nordstrøm, i laget igen blev det seger för Skuru. Laget vann över serietvåan Västerås med 29–24 i helgen.
– Det känns som om vi gått stärkta ur detta. Flera spelare har fått ta ansvar och vi kan se framåt, säger tränaren Magnus Oscarsson Söder.

Med två månader utan ordinarie målvakt och seriens mest värdefulla spelare gick det trögt ett tag för Skuru i högsta handbollsserien. Tidigare skadade Josephine Nordstrøm startade matchen, och Alexandra Bjärrenholt kom in som en ordentlig injektion efter tolv minuter.
Då ryckte Skuru och kunde gå till halvtidsvila i ledning med 15–12.

– Det är klart att vi haft det jobbigt utan dem. Men många andra spelare har fått kliva fram och utvecklats nu, och så dåliga resultat har det inte varit ändå. Två förluster mot Sävehof är inte så mycket att säga om, två oavgjorda mot Hallby på uppgång – även om en förlust mot Västerås var illa. Men målet är att bli topp fyra i serien, och det kan vi klara av, säger Magnus Oscarsson Söder.

Förutom de två nyckelspelarna var också nya mittsexan Elizabeth Collado med för första gången och nu har Skuru ett komplett lag under resten av säsongen.

– Det var skönt att få in dem, och även om de inte spelade full tid så gjorde de nytta. I cupmatchen mot Sävehof på torsdag kommer de spela mer, garanterat. För är de någon match vi inte vill förlora så är det mot Sävehof. Vi tog dem i cupsemifinalen förra året och ska försöka göra det i år också, säger Magnus Oscarsson Söder – klart mer optimistisk än för en månad sedan.

I seriematchen mot Västerås kopplade Skuru greppet i slutet av första halvlek och tappade inte det. Skuru vann med fem bollar, 29–25, efter att Alexandra Bjärrenholt gjort fyra mål och passat fram till tre.

Tror du att Alexandra Bjärrenholt vinner assistligan i serien, trots sju matcher mindre spelade än de andra?
– Ja, det tror jag faktiskt, säger Magnus Oscarsson Söder.

Västerås Irsta– Skuru 24–29 (12–15)

Mål Skuru: Jennifer Johansson 6, Alexandra Bjärrenholt 4, Ellen Voutilainen 4, Isabel van Kerkvoorde 4, Clara Bergsten 3, Rikke Nielsen 3, Amelia Lundbäck 2, Kaja Stojilkovic 2, Elizabeth Collado 1.


 
Testa NVP Plus - 60 dagar för 60 kronor

Testa NVP Plus - 60 dagar för 60 kronor

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x