Skuru vann laddat möte mot Ulrika Olssons Västerås

Elin Hansson, Skuru. FOTO: ANDERS JOHNSON
Sport Publicerad 09:38, 25 oktober 2021

• Rutinerad trio bakom säker seger

Skuru IK vann prestigemötet med Ulrika Olssons Västerås Irsta med 34–26 i fredags. Lagets fjärde raka seger kom efter att man fått stopp på Ulrika Olsson, samtidigt som rutinerade trion Alexandra Bjärrenholt, Elin Hansson och Daniela De Jong gjort 24 mål ihop.

Det var inför det kommande SM-slutspelet i våras som Ulrik Olsson efter ett bråk med Skurus klubbledning sa upp kontraktet med klubben, som hon spelat med inder nio säsonger, med omdedelbar verkan. Olsson sa till TV4 att det handlade om att Skuru int eville förlänga kontraktet med henne med motiveringen att spelare i hennes ålder (30) brukar bilda familj.

I Skuru blev det att snabbt att hitta nya lösningar då man tappade sin bästa målskytt inför semifinalspelet. Men det lyckades som bekant, Skuru vann SM.

– Jag jobbar på att släppa det som varit, sa Ulrika Olossn till she.se inför mötet.

När Skuru och Ulrika Olsson i fredags stötte på varandra igen för första gången sedan bråket var det Skuru som vann. Matchen var helt jämn i en halvlek, men som vanligt nuförtiden gick Skuru inte att stoppa i andra halvlek. Ulrika Olsson, för henne, blygsamma tre mål i matchen.

Alexandra Bjärrenholt, som leder seriens poängliga, gjorde åtta mål (varav fem på straffar) och fem assists, Daniela De Jong gjorde sju mål och Elin Hansson nio.

Faktum var att Skuru fick många straffar under matcher som gav sex mål, och anledningen var oftast att Västerås Irsta inte kunde stoppa Skurus linjespelare Vilma Matthijs Holmberg regelrätt.

På söndag är det SM-finalrepris då H65 Höör kommer på besök till Nacka bollhall.

Västerås– Skuru 28–34 (15–16)

Mål Skuru: Elin Hansson 9, Alexandra Bjärrenholt 8 (5), Daniela De Jong 7 (1), Clara Bergsten 3, Ellen Voutilainen 2, Vilma Matthis Holmberg 2, Wilma Schelin, Jennifer Johansson och Felicia Palm Robertsson varsitt.

 

 
Testa NVP Plus - 1 krona om dagen i 3 månader

Testa NVP Plus - 1 krona om dagen i 3 månader

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x