Sport Publicerad 10:05, 01 november 2021

• Underläge med sju mål • Hemmapublik på plats • VM-truppen presenteras på onsdag

Svenska mästarna Skuru har satt sig i respekt. Femte raka segern i serien kom efter att laget vänt underläge med 12–17 i paus till seger med 32–29 i finalreprisen mot H65 Höör.

Den av cup- och landslagsspel hackiga säsongsinledningen av damernas högsta handbollsserie har hanterats väl av Skuru. Laget har haft flera spelare i landslaget, samtidigt gått vidare till semifinal i cupen – och vunnit alla seriematcher.

Men i går, när hemmapubliken var tillbaka ordentligt, var det H65 Höör som startade bäst. Bra målvaktsspel av Gry Bergdal och snabba kontringar gjorde att gästerna ledde med sju mål som bäst och med klara 17–12 i paus.

Men i andra halvlek visade sig Skurs större bredd. Sakta men säkert kom anfallsspelet i gång, och det var främst Daniel De Jong (som gjorde 25–­24 och 26–24) och Alexandra Bjärrenholt, nio respektive åtta mål, som låg bakom vändningen.

Efter halva andra halvlek var Skuru ikapp, och med tio minuter kvar hade man avgjort då ledningen var 28–24. Till sist blev det 32–29 vilket innebär att Skuru leder serien obesegrat. Nu återstår tre matcher innan VM-uppehållet, Kärra borta, Heid hemma och Kungälv borta.

På onsdag tas truppen till VM i Spanien i december ut och minst tre, nuvarande, Skuruspelare är aktuella: Elin Hansson, Vilma Matthijs Holmberg och Daniela De Jong.

Skuru–H65 Höör 32–29 (12–17)

Mål Skuru: Daniela De Jong 9, Alexandra Bjärrenholt 8, Clara Bergsten 5, Cornelia Dahlström 4, Elin Hansson 3, Felicia Palm Robertsson 2, Wilma Schelin 1


 
Testa NVP Plus - 1 krona om dagen i 3 månader

Testa NVP Plus - 1 krona om dagen i 3 månader

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x