Sport Publicerad 10:56, 22 maj 2022

• Förlust i andra SM-finalen • Hämtade  – nästan – in niomålsunderläge

SM-finalen damhandboll lever vidare in i nästa vecka. Andra SM-finalen, i Skurus hemmahall Eriksdalshallen, vanns av Sävehof med 34–30 och det står 1–1 i matcher inför måndagens tredje SM-final.
Trots underläge med 19–10 i paus var Skuru nära att komma i kapp i andra halvlek.

Det var upplagt för fest i Eriksdalshallen i fredags när Skuru kom till spel med 1–0 i matcher och hemmaplan. Men Sävehof gjorde allt rätt i första halvlek och Skuru nästan ingenting rätt. Varken Alexandra Bjärrenholt eller Vilma Matthijs Holmberg, som brukar göra massor av mål, hade hittat rätt enda gång i första.
Så det var 19–10 i paus, och till synes en hopplös uppförsbacke.

– Jag vet inte vad våra spelare sysslade med i första halvlek. Det var ingenting som fungerade och de gjorde inte alls vad vi kommit överens om, sa Skuru-tränaren Magnus Oscarsson Söder till Skurus hemsida.

Men i andra kom Skuru tillbaka, främst genom att Elin Hansson gjorde mål på nästa allt och för att laget spelade mer desperat. Elin Hansson, som också fick skjuta straffar när det gick sämre för Alexandra Bjärrenholt, gjorde hela 14 mål i SM-finalen – men det räckte inte.
Skuru kom så nära som 24–25 med fem minuter kvar och den stora hemmapubliken (cirka 1300 på plats) trodde knappt sina ögon när Skuru var nära att vända det hopplösa underläget.
Men Sävehofs 26–24 med fem minuter kvar blev avgörande för utgången.
Målvaktsmatchen vanns denna gång överlägset av Sävehof.
Match 3 spelas på måndag i Partille, match 4 i Eriksdalshallen på onsdag.

SM-final 2 handboll

Skuru–Sävehof 30–34 (10–19)

Mål Skuru: Elin Hansson 14, Daniela de Jong 6, Vilma Matthijs Holmberg 4, Clara Bergsten 3, Alexandra Bjärrenholt 2, Ellen Voutilainen 1.

Publik: 1289

Det står 1–1 i matcher i bäst av fem


 
Sommarkampanj på NVP Plus - 90:- för 90 dagar

Sommarkampanj på NVP Plus - 90:- för 90 dagar

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x