Sport Publicerad 13:14, 31 mars 2021

• Wilma och Vilma avgjorde med varsitt fyramålsryck • Första SM-semifinalen på tisdag

Skuru IK redde ut krisen och tog hem kvartsfinalserien mot Heid med 3–1 i matcher. Det blev 29–24 igår kväll i Göteborg och nu väntar Skara i första SM-semifinalen.
– Det känns som om vi kan gå stärkta ur det här, säger tränaren Magnus Oscarsson Söder.

Efter att storstjärnan Ulrika Olsson tackat för sig med anledning av en schism med klubbledningen och efter att laget förlorat den andra kvartsfinalen mot Heid såg Skuru skakat ut för ett par veckor sedan.

Men två säkra segrar, 30–19 hemma och 29–24 borta, gör att laget är klart för SM-semifinal och tillbaka som en av favoriterna till SM-guldet. Eftersom Skuru vann serien möter man det lägst rankade laget i semifinal, Skara, medan de två andra favoriterna, Sävehof och H65 Höör, möts i den andra semifinalen.

– Det var några tuffa dagar för oss alla, men kanske mest för Ulrika. Det märktes på spelarna, några var klart störda i andra matchen mot Heid, säger Magnus Oscarsson Söder.

Tisdagskvällens möte i Göteborg var jämn i tio minuter fram till 4–4. Då klev unga skytten Wilma Schelin fram och gjorde fyra mål på några minuter då Skuru ryckte till 16–10 i paus.

Och i mitten på andra halvlek var det en annan Vilma, Skurus formstarka linjespelare Vilma Matthijs Holmberg, som gjorde fyra raka mål när Skuru säkrade segern — och semifinalplatsen.

Heid fick stopp på Vilma Matthijs Holmberg i första halvlek då hon gjorde noll mål, men med resultat att Skurus skyttar fick större utrymme. I andra delen av matchen blev det tvärtom.

– Wilma Schelin har klivit fram och kommer att bli en viktig spelare för Skuru framöver. Och Vilma Matthijs Holmberg är helt suverän för tillfället. Men vi byter ut henne i försvar för att hon ska orka vara på topp hela matchen, förklarar Magnus Oscarsson Söder.

Ser ni er som favoriter i semifinalen?
– Nja. Målet är att gå till final, men vi har faktiskt förlorat två av tre matcher mot Skara den här säsongen. Så jag ser det som om vi slår lite ur underläge.

Liksom under kvartsspelet kommer semifinalspelet att få ett längre uppehåll på grund av landslagsspel. Damlandslaget ska kvala till VM med dubbelmöte med Ukraina 17 och 21 april. I den truppen finns Skurus Elin Hansson och Vilma Matthijs Holmberg (som reserv) med.

Första semifinalen av fem spelas tisdagen den 6 april i Nacka, den andra spelas fredagen den 9 april i Skara och den tredje spelas den 24 april i Nacka.

SM-kvartsfinal 4

Heid–Skuru: 24–29 (10–16)

Mål Skuru: Daniella De Jong 5, Wilma Schelin 4, Vilma Matthijs Holmberg 4, Alexandra Bjärrenholt 3, Ellen Voutilainen 3, Elin Hansson 3, Hanna Cleve 2, Felicia Palm Robertsson 2, Cornelia Dahlström 2, Malin Berndal.

Skuru gick till SM-semifinal med 3–1 i matcher.


 
NVP Plus — lokala nyheter för bara 12 kr/vecka

NVP Plus — lokala nyheter för bara 12 kr/vecka

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Beställ här
x