Sport Publicerad 10:27, 04 maj 2021

• Knapp seger i fjärde matchen • Tio mål av Alexandra Bjärrenholt • Nu väntar SM-finaler i Eriksdalshallen

Skuru är klart för SM-final i handboll — igen. Laget vann den jämna fjärde semifinalen med 25–24 mot Skara och får nu invänta finalmotståndare, Sävehof eller H65 Höör.
–  Vi gör en krigarinsats, sa Skurus målvakt Rebecca Nilsson till CMore efteråt.

Det blev en helt jämn, och mycket spännande fjärde semifinal. Inget lag ledde med mer än två mål någon gång under matchen, men oftast var det Skuru som hade övertaget i en match som spelade i ett högt tempo, med massor av frikast och en hel del tekniska fel.

Men Skuru hade tre spelare som stack ut och avgjorde: målvakten Rebecca Nilsson som ännu en gång tog över 40 procent av skotten, tiomålsskytten Alexandra Bjärrenholt som gjorde mål både på genombrott och straffar – och var spets i Skurus försvar i andra halvlek, samt försvarsgeneralen Ellen Voutilainen som med sina sex mål framåt kliviut fram som en viktig spelare också i anfallsspelet.

Två mål av Alexandra Bjärrenholt i slutet gav en ledning med 25–23, Skara reducerade till 25–24 i sista minuten och när Skuru missade sitt sista anfall hade Skara tio sekunder på sig att försöka få till en kvittering. Men bra försvarsspel förstörde chansen till skott för Skara, i stället blev det ett frikast från långt håll, som aldrig var nära att resultera.

Skuru saknade ännu en gång landslagsspelaren Elin Hansson som ännu dras med sviterna av covid-19, som hon fick under landskamperna för ett par veckor sedan.

SM-finalerna ska, enligt det reviderade spelschema klubbarna och förbundet kommit överens om, inledas 10 maj, med Skuru som hemmalag – men i Eriksdalshallen.

– Vi kommer att spela våra hemmamatcher i Eriksdalshallen, som vi redan bokat. Det har med avtal och regler att göra, Nacka bollhall räcker inte till för tv-reglerna. Det är vid sådana här tillfällen man påminns om att Nacka kommun inte har en tillräckligt bra sporthall för elitidrott, säger Skuru handbolls ordförande Jonas Johansson.

Finalerna avgörs i bäst av fem och ikväll spelas den fjärde semifinalen mellan H65 Höör och Sävehof. Om H65 går till final kommer inte heller de att spela sina finalmatcher på hemmaplan utan i Eslöv, av samma anledning som Skuru.

Senast Skuru var i final var 2019, då de förlorade mot Sävehof. Förra året genomfördes inget slutspel, på grund av pandemin.

SM-slutspelet

Skara–Skuru 24–25 (11–10)

Mål Skuru: Alexandra Bjärrenholt 10 (5), Ellen Voutilainen 6, Malin Berndal 4, Daniella De Jong 2, Vilma Matthijs Holmberg 2, Wilma Schelin 1.

Skuru till SM-final med 3–1 i matcher

 

SM-finalerna

Match 1 må 10/5 kl 20.10 Eriksdalshallen

Match 2 tor 13/5 kl 20.10 Partille/Eslöv

Match 3 sön 16/5 kl 18.10 Eriksdalshallen

Match 4 tor 20/5 kl 20.10 Partille/Eslöv

Match 5 sön 23/5 kl 18.10 Eriksdalshallen

 
Testa NVP Plus - 90 dagar för 90 kronor

Testa NVP Plus - 90 dagar för 90 kronor

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x