Skuru förstärker med norsk spelare

Elizabeth Collado, ny i Skuru. FOTO: PRESSBILD
Sport Publicerad 14:45, 09 januari 2023

• Linjespelaren Elizabeth Collado hoppar in under våren

Först kom en finska, sedan två danskor. Nu har Skuru IK gjort klart med norska linjespelaren Elizabeth Collado, 29, över vårsäsongen.
– Jag har alltid gillat hur Skuru spelar, med fart och bra användning av sina linjespelare, säger hon till Skurus hemsida.

Skurus lagkapten heter Ellen Voutilainen och är finska. Lagets målvakt heter Josephine Nordstrøm och lagets linjespelare Rikke Nielsen och är båda från Danmark. Nu när Skurus svenska linjespelare Alice Salmi är långtidsskadad värvar klubben in norska Elizabeth Collado, 29, över vårsäsongen.

”Vi är väldigt tacksamma över att vi har hittat en så kapabel ersättare för Alice. Vi är glada över att Elizabeth vill komma till oss på så kort varsel och vi hoppas kunna leva upp till hennes förväntningar”, skriver Skurus tränare Magnus Oscarsson Söder.

En av dessa förväntningar är bra träningar:
– Jag har hört att Magnus och Calles (Tagesson) träningar är väldigt bra från före detta Skuruspelare och det bidrog till att jag tackade ja. Sen passade det mig bra då jag just avslutat ett jobb i december, förklarar Elizabeth Collado.

Hon kommer från Norge, men har spelat för Skövde och Skara i svenska ligan de senaste åren. Fast denna höst har hon inte spelat alls då hon varit ute och rest en del. Annars är hon utbildad operationssköterska.

Elizabeth Collado är en bra försvarsspelare och linjespelare och kommer nu in i laget då flera spelare saknas. Alexandra Bjärrenholt och Alice Salmi, samt målvakten Josephine Nordstrøm har saknats i flera veckor på grund av skador.

Skuru, som ligger femma i tabellen, möter serieledande Sävehof på lördag.

Testa NVP Plus - 60 dagar för 60 kronor

Testa NVP Plus - 60 dagar för 60 kronor

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x