Skuru förstärker med dansk linjespelare

Rikke Dahl Nielsen – snart i Skuru. FOTO: VENDSYSSEL
Sport Publicerad 14:22, 31 maj 2022

• Rikke Dahl Nielsen ersätter Wilma Matthijs Holmberg • ”Vi ska bli topp-fyra nästa år också”

Tre av SM-silverlaget Skurus bästa spelare lämnar för utlandsspel. En av dem ersätts utifrån – linjespelaren Rikke Dahl Nielsen är lagets andra nyförvärv inför nästa år.

– Det är superspännande, jag gläder mig över att få pröva mina krafter utanför Danmark, säger hon själv till Skurus hemsida.

Det blev inget andra saka SM-guld för Skuru, och flera av lagets stöttespelare lämnar laget till nästa år.

– Vi får bygga lite nytt, och det ser lite tuffare ut när man ser hur Sävehof, Lugi och H65 värvat. Men visst ska vi vara topp-fyra nästa år också, säger Skurus tränare Magnus Oscarsson Söder.

Mittnian Daniela de Jong och vänstersexan Elin Hansson lämnar för en rumänsk klubb, medan mittsexan Vilma Matthijs Holmberg flyttar till Tyskland. Tidigt under säsongen var det klart att Cornelia Dahlström (som varit skadad hela våren) flyttar till Lugi.

Skuru å sin sida gjorde klart med de Jongs ersättare redan under slutspelet då Amelia Lundbäck, etablerad elitspelare i Sävehof och senast i H65, gjorde klart med klubben.

Efter några provträningar med Skuru blev nu också 23-åriga danskan Rikke Dahl Nielsen senast i klubben Vendsyssel klar som ersättare för Vilma Matthijs Holmberg som linjespelare.

– Vi har ju Alice Salmi också, men tanken är att Rikke blir bärande mittsexa. Nu spelar Rikke inte som Vilma, så det går inte att säga att hon ska ersätta henne rätt av. När hon lärt sig vårt försvarsspel ska hon spela försvar också, säger Magnus Oscarsson Söder.

– Jag är rätt snabb och kommer att passa in i Skurus snabba spel. Mitt mål är att utvecklas i Skuru så att jag en dag kan leva på min handboll, säger Rikke Dahl Nielsen.

Rikke kommer från orten Ölgod, och har fram till nu studerat till sjuksköterska. Hon har aldrig varit i Stockholm, men ska nu bo där eller i Nacka i två år.

I Skuru får hon sällskap av lagets danska målvakt Josephine Nordstrøm som blir kvar minst ett år till.

– Vi kommer att träna lite lätt ett par veckor till, sen blir det ett längre uppehåll. Vi är besvikna över SM-finalserien, att vi inte riktigt kunde matcha Sävehof i de sista matcherna. Kanske var det en miss att satsa allt på ett kort och försöka komma i fatt i andra matchen när vi låg under stort, en match som nästan var körd. Efter det tappade flera av spelarna mycket av kraften. Men vad hade vi för val: att ge upp en match inför hemmapublik? frågar sig Magnus Oscarsson Söder, en vecka efter finalförlusten.

Skurus trupp 22/23

Målvakter: Josephine Nordstrøm, Linnéa Björkman, Ellen Dahlström

Kantspelare: Jennifer Johansson, Sofia Karlsson, Clara Bergsten, Malin Berndal

Linjespelare: Rikke Dahl Nielsen (ny), Alice Salmi (ny)

Vänsternio: Ellen Voutilainen, Wilma Schelin, Alva Persson

Högernio: Alexandra Bjärrenholt, Felicia Palm Robertsson

Mittnio: Amelia Lundbäck (ny), Elin Åkesson, Kaja Stojilkovic

(Truppen kommer utökas med minst en spelare till utifrån)

Sommarkampanj på NVP Plus - 90:- för 90 dagar

Sommarkampanj på NVP Plus - 90:- för 90 dagar

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x