Sport Publicerad 09:49, 18 januari 2021

• Tätt i toppen efter andra förlusten

Det blev inte två raka segrar mot ärkerivalen Sävehof i serien för Skuru.
Sävehof fick stopp på Skurus skytte och vann med 29–23 i (14–15) i Nacka bollhall i lördags – och nu har de tre topplagen Skuru, H65 och Sävehof två förluster vardera.

Det blev en tuff och sevärd match mellan de två topplagen. Skuru startade hafsigt med flera tekniska fel, men kom ikapp tack vare bra kant- och linjespel och hade 15–14 i paus.

Men starten i andra halvlek blev svag. Sävehof fick stopp på Skuru och gick ifrån, det tog sju minuter innan Skuru gjorde sitt 16:e mål. Skuru slet och kom ikapp, men efter Elin Hanssons 19–19 efter 44 minuter var det Sävehofs match.

Båda lagen spelade tätt försvar i mitten, vilket gav utrymme på kanterna, det utnyttjade framför allt Trine Wacker Mortensen på vänsterkanten som gjorde åtta mål.

Ulrika Olsson gjorde flest mål för Skuru (6), men faktum var att bara ett av dem kom på distansskott. Tre var straffar, ett var ett skott i tom bur och ett var ett genombrott.

Skurus mittsexa Vilma Matthijs Holmberg var hela tiden på hugget och gjorde en bra match, men det räckte inte då försvaret, och tidvis och målvaktsspelet var sämre än normalt.

– Jag tycker inte att vi spelade bra, varken framåt eller bakåt. Vi släppte in alldeles för många mål i första, och det fortsatte efter paus. Det är förstås en stor besvikelse att förlora denna match som vi laddat för, sa Skurus coach Magnus Oscarsson Söder efteråt.

Att Skuru skulle vinna båda mötena med Sävehof under seriespelet, samt båda mot H65, var för mycket att hoppas på. Sävehof med landslagsstjärnan Jamina Roberts som anförare var det bättre laget i andra halvlek och blir att räkna med i serieavslutningen, och i SM-slutspelet. Nu blir det en jämn avslutning av serien med tre lag som har två förluster vardera. Placeringen i serien avgör vilka lag, och hur många hemmamatcher, man får i SM-slutspelet.

Skuru–Sävehof 23–29 (15–14)

Skuru: Ulrika Olsson 6 (3), Vilma Matthijs Holmberg 4, Hanna Cleve 3, Daniela De Jong 2, Alexandra Bjärrenholt 1, Cornelia Dahlström 1, Felicia Palm Robertsson 1.

Sävehof: Trina Wacker Mortensen 8, Jamina Roberts 5, Nina Koppang 5, Laura Jensen 4 (1), Mathilda Lundström 2, Ida Lagerbon 2, Thess Krönell 2, Thela Blomst 1.


 
NVP Plus — lokala nyheter för bara 12 kr/vecka

NVP Plus — lokala nyheter för bara 12 kr/vecka

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Beställ här
x