Skurus sista seriematch spelas utan publik

Mats Kardell, Skurus tränare FOTO: RYNO QUANTZ
Sport Publicerad 09:51, 13 mars 2020

• Senarelagt och minskat SM-slutspel väntar

Svenska handbollförbundet valde att spela den sista omgången av SHE utan publik. Så Skurus damers stora satsning med gratispublik i toppmatchen mot Sävehof i Eriksdalshallen ikväll spelas helt utan publik. Detta på grund av corona-viruset.

– Jag har inga åsikter om det. Rent sportsligt spelar det ingen roll, det hade inte matchen gjort i alla fall, säger tränaren Mats Kardell.

Förbundet beslutade också att skjuta upp SM-slutspelet till slutet av april.

– Vi kommer dessutom att ta ledigt en vecka. Tjejerna får vara ifrån varandra av säkerhetsskäl, och vi har flera tjejer som fortfarande är skadade. Men Ulrika Olsson (som brutit benet) hinner inte komma tillbaka, även om slutspelet senareläggs, säger Mats Kardell.

Efter matchen kommer lagen att välja SM-slutspelmotståndare. H65 Höör väljer först. Tvåan Skuru sedan.

– Vi har en prioriteringsordning. Det handlar om vilket lag vi har lättast för, och om resor och kostnader. Men vi ska vinna mot samtliga lag i kvartsfinalen även om det blir bäst av tre matcher i stället för bäst av fem, menar Mats Kardell.

Direkt efter seriespelet var det tänkt att landslaget (med flera Nacka - och Värmdötjejer) skulle samlas för att spela EM-kval. Men det är tveksamt om det blir några matcher. Ett av motståndarlagen, Tjeckien, har stängt sina gränser.