Sport Publicerad 11:01, 07 mars 2023

• Landslagsaktuella Clara Bergsten och Jennifer Johansson blir kvar

Två av Skuru IK:s kantspelare Clara Bergsten och Jennifer Johansson, båda 20 år och som båda provat på landslagsspel i år, har skrivit på för ytterligare två säsonger till meddelar klubben.

Det drar ihop sig för SM-slutspel i handbollen – och samtidigt skrivs kontrakt för kommande säsonger. Efter att målvakten Josephine Nordstrøm meddelat att hon flyttar till Norge, Amelia Lundbäck att hon flyttar till Rumänien – men att målvakten Rebecca Nilsson berättat att hon flyttar hem, har Skuru också skrivit längre kontrat med ett par spelare.
– Det känns jättebra och ska bli roligt att fortsätta resan med Skuru. Det är en utvecklande miljö där jag trivs med tjejerna i laget och med ledarna. Utvecklingsmöjligheten och trivsel var de största anledningarna till att jag stannar, säger Jennifer Johansson som kom till Skuru inför förra säsongen från Kärra.

Jennifer har just varit med landslaget i Frankrike och spelat två matcher med landslaget, där hon delat sysslan på vänsterkanten med sin förra lagkamrat i Skuru, Elin Hansson. I en av matcherna mot Frankrike var Jennifer målbäst i Sverige med sex mål.
– Det har varit lärorika träningar och två tuffa matcher och mycket att ta med sig. Det är ett högre tempo, men såklart otroligt roligt att få chansen, säger hon i ett pressmeddelande.

På andra kanten i Skuru kommer Clara Bergsten, som kom från Skånela inför förra säsongen, att fortsätta. Även hon har gjort landslagsdebut i år och har nu fem landskamper på meritlistan

– Det var ett stort steg att gå från Allsvenskan till ett topplag i SHE, men jag är tacksam att jag fick chansen. Nu hoppas jag att få spela om fler titlar, säger Clara Bergsten.

Efter cup- och landslagsuppehållet har Skuru kvar tre seriematcher, alla mot lag som slåss om att nå andraplatsen i serien. SM-slutspelet startar sista veckan i mars.


 
Testa NVP Plus -1 månad för 1 krona

Testa NVP Plus -1 månad för 1 krona

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x