Skuru ännu obesegrat

FOTO: ANDERS JOHNSON
Sport Publicerad 09:39, 30 oktober 2020

• Alexandra Bjärrenholt vassast mot Heid

Skuru IK:s handbollsdamer fortsätter att vinna.

I bortamatchen mot Heid i Göteborg på torsdagskvällen kom sjätte raka segern, 29–20 (16–9).

Efter att ha spelat lite knackigt i de första halvlekarna tidigare var Skuru klart bättre denna gång. 16–9 i paus räckte för att behålla ledningen till en klar seger mot Heid.

Och ordningen med att de rutinerade niometersspelarna gör flest mål följdes också, Alexandra Bjärrenholt gjorde sex mål och Ulrika Olsson 5.

Skurus niomålsledning var dock inte tillräcklig för att behålla serieledningen. H65 Höör vann med 17 mål i veckan och gick upp i topp på bättre målskillnad än Skuru. Båda lagen är obesegrade.

Skuru är nu spelledigt i en vecka innan det blir en hektisk period med fyra matcher under perioden 7–18 november. Sedan är det EM-uppehåll i en månad.

Men mitt i allt har ett par lag i serien, Skövde och Kungälv, fått matcher uppskjuta på grund av corona-fall i laget och om och vilka matcher som kommer att spelas framöver är oklart.

Heid–Skuru 20–29 (9–16)

Mål Skuru: Alexandra Bjärrenholt 6, Ulrika Olsson 5, Cornelia Dahlström 4, Daniella De Jong 3, Elin Hansson 3, Wilma Schelin 2, Ellen Voutilainen 2, Malin Berndal 2, Vilma Matthijs Holmberg 1, Felicia Palm 1.